4 oktober Crater Lake RV park en omgeving

Het heeft werkelijk de hele nacht hard geregend en ook vanmorgen lijkt het niet te willen stoppen. We hadden een drukke dag in de planning met Crater Lake en naar een KOA camping een stuk noordelijker, boven Bend. We wilden in de ochtend hier nog wandelen omdat er zoveel moois te zien is en dan naar Crater Lake. Maar wandelen met regen in nat bosgebied is waardeloos en we zien op de webcam dat van Crater Lake nauwelijks nog iets te zien is in de loop van de ochtend. Ook is het koud! Onze weerapps geven -2 tot +2 aan en juist veel betere weersvoorspellingen voor dit weekend. Minstens 10 graden meer en veel minder (tot geen!) regen. We lopen het risico dat we op de scenic route rondom Crater Lake sneeuwbuien krijgen en ook daar hebben we niet veel zin in.

Rob gaat snel proberen een nachtje bij te boeken op deze camping, want het bevalt ons hier (ondanks de regen) wel. Er hangt een leuk sfeertje en de plekken zijn fijn met veel groen om ons heen. Ook kunnen we dan nog wat van de omgeving gaan bekijken. Gelukkig mogen we blijven, maar we moeten wel verhuizen van plekje 8 naar plekje 9. We moeten er wel een beetje om lachen, want het wordt ons niet duidelijk waarom die andere mensen niet gewoon naar plekje 9 kunnen. Het grappigste vond Rob wel dat de mevrouw achter de balie hem op het hard drukte niet naar 9 te gaan zolang de andere mensen er nog waren…. Eh nee, duh, das toch logisch!? Hahaha. Als het plekje vrij is verleggen wij onze slangen, zetten de GoPro aan en rijden op ons gemakje een rondje over de campground.

Dan kan de luie ochtend beginnen. Lizzy en Eline gaan nog even warm in bed onder de dekens liggen. Later wordt er uitgebreid gespeeld met de nieuwe blokken die Lizzy in Redwood uitgezocht heeft. We maken een zee met vissen en schelpen van klei en bakken samen pannenkoeken voor de lunch. Echt heerlijk! Geen wasjes, geen boodschapjes die gedaan moeten worden. Gewoon vakantie, genieten! Een bijkom dag.

Lizzy neemt het er ook van en doet een lange middagdut. Het is al rond half 5 als we er nog even op uit gaan. Rob heeft hard gelopen en de watervallen in de buurt bekeken toen het buiten iets opgeklaard was. Het is een kort ritje vanaf hier en een fijne wandeling door het bos. Er is veel te zien: de Rogue River crossing, 2 watervallen Mill Creek Fall en Barr Creek Fall en Giant Boulders, waar de rivier door enorme stenen stroomt. Als we bij de watervallen aankomen snapt Lizzy niet waarom dat vallende water nou zoveel geluid moet maken, dat is wel erg spannend. Of zoals ze zelf zegt ‘Sissy vind dat een beetje eng’.

Het wordt langzaam schemerig en in het bos is het dan al snel best donker. We gaan daarom na het bezoeken van de Giant Boulders terug naar de parkeerplaats. Eline klimt tussen de bomen door via de snelle, steile route omhoog en Rob volgt met Lizzy op de rug in de Tula het normale pad. Rob had eerder al het bezoekerslog getekend en daar zet Eline nog snel haar naam en die van Lizzy bij voordat we vertrekken. Thuis bakt Rob nog wat worstjes en eten we uitgebreid getoaste broodjes en bagels met elkaar. Na nog heerlijk knuffelen met mama op de bank is het alweer de hoogste tijd voor Lizzy om te gaan slapen. Morgen weer een drukke, leuke dag voor de boeg.

Een Reactie op “4 oktober Crater Lake RV park en omgeving

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s