27 september Lake Tahoe naar Lassen National Forest

We beginnen de ochtend rustig in de camper, ontbijtje, beetje omlummelen en rustig de camper klaarmaken voor vertrek. We nemen nog even een kijkje in de winkel en scoren een magneet. Daarna is er nog rustig te tijd voor Lizzy (en ons haha) om te spelen in de speeltuin voor we onze reis vervolgen. We nemen de Scenic Byway aan de oostkant van Lake Tahoe, eerst een kort stukje bekende route door het stadje met aan het eind de casino’s. Rob vergelijkt het vanochtend met Stadskanaal, het is een langgerekt stuk met her en der plukjes winkels.

Aan het begin van de Scenic Byway vragen we ons af wanneer we Lake Tahoe weer te zien krijgen. We rijden tussen de naaldbomen en het uitzicht is prachtig, maar het meer zien we niet. Wachten wordt echter beloond, want na een poosje doemt het meer weer voor ons op, langzaam klimmen we omhoog en worden de uitzichten steeds mooier. Bijzonder om te zien hoe ontzettend groot en mooi blauw Lake Tahoe is. Helaas is er nergens plek om te stoppen, weinig uitkijkpunten zijn geschikt voor onze RV en het is overal erg druk. Dan maar een GoPro filmpje en een foto vanuit de camper. Het gaat erom wat onze ogen zien en de herinneringen die we maken. We hebben de navigatie ingesteld op Crystal Bay bovenaan het meer, om vervolgens onze weg te vervolgen naar onze camping nabij Lassen Volcanic National Park. Vlakbij Chrystal Bay gaan we ineens van de grote weg afgeleid een woonwijk in, ok… dat is even spannend. Gelukkig kunnen we er prima doorheen rijden met de camper en we kijken onze ogen uit! Wat een villa’s staan hier, kosten vast miljoenen. Enkele met prachtig aangelegde tuinen en bij één staat zelfs een huisje voor het hek met een bewaker erin. Er wordt ook ontzettend veel gebouwd, van appartementen complexen tot nog meer mooie villa’s, sommige mooi hoog met waarschijnlijk geweldig uitzicht over Lake Tahoe. Na een leuke hellingproef komen we weer op State Route 28 terecht en vervolgen we onze weg omhoog. Opvallend tijdens dit ritje is trouwens de hoeveelheid vlinders die we zien. Ze zweven om de camper terwijl we rijden, enorm veel.

Na een uurtje laten we Lake Tahoe achter ons en vervolgen onze weg omhoog via Interstate 89 North. Het duurt maar even of we zien een enorme rookwolk voor ons opdoemen, even later ruiken we het ook en rijden we door een waas van rook heen: dit is een flinke bosbrand. Gelukkig krijgen we er verder niets van mee en rijden we snel door, op weg naar The Village at Childwood Meadows, een campground vlakbij Fallen Volcanic National Park.

We rijden een prachtige route door Tahoe National Park, daarna een stuk wat we samen omdopen tot prairie/western landschap en even later Plumas National Park. Vrijwel constant tussen de bomen door, allemaal naaldbomen en een enorm groen landschap. Weinig verkeer, maar ook enorm weinig faciliteiten. Onderweg rijden we vlak voor het plaatsje Graeagle langs een golfbaan die in gebruik is, maar waar ook gewoon een groepje herten op hun gemak staat te grazen. Grappig, want ondanks de vele bordjes dat we moeten oppassen voor overstekende dieren (herten, beren en koeien) zien we ze nauwelijks. Maar ze staan dus wel op de golfbaan haha. We zien overigens deze rit wel een aantal eekhoorns de weg oversteken en Rob denk dat hij 2 beren gezien heeft, maar dit ging zo snel, helemaal zeker is hij er niet van.

Rond half 5 komen we aan bij onze campground, een mooi plekje, maar wel met erg oude voorzieningen. Gelukkig hebben we riolering bij de kampeerplek, die sluiten we dus gewoon aan zodat we niet naar het toiletgebouw hoeven. We installeren ons en Eline gaat eten koken terwijl Rob en Lizzy samen spelen en boekjes lezen. Rond kwart voor 6 zitten we aan een heerlijk Hollands maaltje. Omdat we geen internet hebben en we nog wel plannen moeten maken voor morgen, zitten we die avond om beurten voor bij de receptie buiten op het bankje om via Wifi wat dingen uit te zoeken en de volgende slaapplek te reserveren. Dat hadden we beter gisteren vast kunnen regelen. Ach zo leren we elke dag weer wat bij en alsnog redden we ons prima!! Sterker nog, we genieten volop.

Een Reactie op “27 september Lake Tahoe naar Lassen National Forest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s