24 september via Tioga Pass naar Lee Vining (Mono Lake)

Rob is al om 5:45 uur wakker, Eline en Lizzy volgen om 7:40, maar blijven nog even lekker lui in bed liggen. Na een rustig ontbijtje, maken we de camper klaar voor vertrek. We gaan richting Mono Lake via de Tioga Road. Whaaaa zo leuk om deze weg te rijden en over de Tioga Pass te gaan! We hebben voor 2 nachten geboekt op het Mono Vista RV park, een familiecamping waar je niet eens met bankpas of creditcard kunt betalen, heel benieuwd hoe het daar zal zijn.

Omdat we nog wel wat extra water en verse groentes en fruit kunnen gebruiken, rijden we eerst even terug naar het schattige stadje Groveland zodat we boodschappen kunnen doen bij de Mar Val Mainstreet Market. Ook moeten we dan gelijk even pinnen om de camping te kunnen betalen.

Het is even zoeken waar je met de camper kunt parkeren, dus dit doen we op een klein stukje lopen van de Mar Val supermarkt bij een speelplaats. Achteraf kon dit ook op de parkeerplaats bij de supermarkt, maar dat was vanaf de weg niet zo goed te zien. Met een kar vol boodschappen volgeladen, want hoera komkommer, uien, champignons en nog veel meer!!! Moet Rob de kar richting de camper duwen een heuveltje omhoog en weer naar beneden. Eline schrikt eerst en ligt daarna in een deuk omdat Rob bijna die hele kar tussen de bomen de heuvel af laat glijden, ze was niet de enige trouwens. Twee gasten in een pick up die net voorbij kwamen vonden het ook wel erg grappig.

We rijden via Stanislaus National Forest naar Yosemite National Park waar we dankzij lieve buurvrouwen zo door kunnen rijden zonder te betalen. Moeder en dochter kwamen op dezelfde dag als ons aan op de camping en kwamen toen vanuit Yosemite, hun bonnetje was nog tot de 27e geldig en die kwamen ze ons brengen, erg lief en een mazzeltje voor ons.

Rob vergeet even hoe breed we zijn en schampt met de spiegel het stopbord na de betaalhuisjes, oeps! Niets aan de hand gelukkig.

Dan begint de mooie rit richting Tioga Pass en Lee Vining. Veel hoogteverschillen, flink klimmen en scherp bochtenwerk. Maar juist daardoor ook met prachtige uitzichten. We voelen af en toe de oren ploppen zien bordjes voorbij komen van 6000 tot 8000 feet, 1828 tot 2438 meter hoogte.

Vooraf had Eline gelezen over Olmstead Point als aanrader om te stoppen. Gelukkig is hier voldoende parkeerruimte en kunnen we ons vergapen aan een geweldig uitzicht met Half Dome als middelpunt. Dit is een kant van Half Dome die we nog niet gezien hadden tijdens onze vorige reis naar Yosemite.

We beginnen aan een korte wandeling naar een scenic overlook. Lizzy begint heel dapper zelf te wandelen, maar als er meer geklommen moet worden over grote stenen wordt het toch wat eng en wil ze graag bij papa in de Tula achterop. De beloning is een heerlijk rustige plek waar je nog beter 360 graden rond kan kijken en genieten. Het is erg warm en we beginnen best trek te krijgen, tijd om terug te gaan naar de camper dus. We hebben een paar minuten nodig om het juiste pad weer terug te vinden en vooral Rob kiest dan niet altijd de makkelijkste weg. Eenmaal weer boven, maken we nog de laatste foto’s en is het tijd om wat broodjes te smeren en op te peuzelen. Super handig, je huisje bij je hebben!

Als we van de parkeerplaats afrijden, zien we vrijwel gelijk Tenaya Lake voor ons in de diepte liggen. De volgende (en laatste) mooie plek aan Tioga Road waar Eline graag wil stoppen. Het lijkt maar een minuut te duren voordat we ineens ook al beneden bij het meer rijden, eh… hoe kunnen we nou zo snel gedaald zijn? Bizar! Het is enorm druk en er is nauwelijks parkeerruimte. Eline maakt snel wat foto’s met het raam open als Rob ineens toch flink afremt en naar de zijkant gaat. Het is niet echt een parkeerplek, maar goed, het werkt! Eline gaat snel uit de camper om aan de oever van het meer te gaan kijken. Wat een geweldige plek, echt genieten, tussen de bergen, omringt door bomen en dan het zacht klotsende water op het kiezelstrand. Even een zen moment.

We rijden Inyo National Forest binnen en niet veel later passeren we de betaalhuisjes van Tioga Pass op 9945 feet, 3031 meter hoogte. Van hieruit is het nog zo’n 13 mijl, oftewel 22 kilometer naar Lee Vining waar we 2 nachten zullen verblijven op Mono Vista RV Park. We genieten nog volop van het uitzicht tijdens het rijden en zien voor het eerst sneeuw op de bergtoppen liggen. Vrij vlot al rijden we Mono Basin National Forest Scenic Area binnen en zien we Mono Lake voor ons opdoemen. Een mooi gezicht! Niet veel later zien we de camping aan onze linkerkant. Het is even zoeken naar het kantoor, maar daarna gaat het inchecken vlotjes bij een lieve vrouw die Eline gelijk een hele voorraad douchemuntjes mee geeft, ooo de kleine doucht ook met jullie? Hoppa nog 4 muntjes erbij. Daarna even de (riool)tanks legen (doet Eline meestal, goede deal toch? Rob rijdt 😉 ) en daarna onze plek opzoeken.

Wat een fijne camping hebben we uitgezocht, vooral Eline is helemaal happy. De plek is prachtig met mooi uitzicht rondom, de faciliteiten zijn goed, we staan recht tegenover de wasserette en het toiletgebouw en als bonus is het ook nog middenin een stadje met fijne restaurantjes en een winkel.

Eline maakt een snelle pasta met gehaktballetjes die we in Groveland hebben gescoord en daarna is het tijd om wasjes te gaan draaien. In het winkeltje kun je quarters wisselen, dus met een flink voorraadje kunnen we even vooruit. Heerlijk kneuterig en echt kamperen haha.

Een Reactie op “24 september via Tioga Pass naar Lee Vining (Mono Lake)

  1. Wat een prachtige reis maken jullie en wat fijn om het mee te mogen maken door de verhalen en foto’s. Het is iedere keer weer genieten voor mij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s