22 en 23 september Anthony Chabot naar Yosemite Pines

Zondag beginnen we echt aan onze eerste reisdag richting Yosemite. Het is zo’n 2,5 tot 3 uur rijden, maar met de camper zullen wij hier waarschijnlijk wat langer over doen.
Rob is uiteraard als eerste wakker, hij start de ochtend met een ontbijtje buiten en gaat daarna hardlopen naar het meer vlakbij, wat we hebben gezien op de rit naar de campground. Een hele steile daling en klim, 4 kilometer in een halfuur met een hoogteverschil van 170 meter. Eline en Lizzy starten de dag rustig op, beetje kleien, ontbijtje erbij. Daarna nog wel de camper even schoonmaken, want je loopt veel troep naar binnen en het is natuurlijk wel je leefruimte. Gelukkig is het gewoon ieniemini vergeleken bij je eigen huis, dus je bent zo klaar haha.

Rond half 12 zijn we er klaar voor, we beginnen aan de reis, 129 mijl naar Groveland te gaan. Het is een prima dag, veel autoweg op de cruise control. Het laatste stuk via een geweldige bergweg, Rob vind het allemaal prima, gewoon rustig blijven en af en toe even opzij om sneller achterop komend verkeer voorbij te laten. Gelukkig zit er het laatste gedeelte een busje en nog een 30ft camper achter ons, dus kunnen we gewoon doorrijden. Eén ding hebben we vandaag wel geleerd, niet te kieskeurig zijn als je onderweg even wilt stoppen. De route die we nu rijden is heel anders dan die met de auto in 2014. Vooral Eline heeft het idee dat we toen veel meer eetgelegenheden tegen kwamen, allemaal op borden aangegeven langs de weg. Deze route vandaag was dat totaal niet het geval. En met de camper afdraaien is ook net even anders dan met je auto, dat doe je niet op het laatste moment 😉 . Uiteindelijk hebben we vandaag, wachtende op de Starbucks die we niet tegenkwamen (grapjassen die we zijn), de route in één ruk gereden. Beide duf op het eind en Lizzy was er ook wel even klaar mee. Volgende keer dus wel even ergens de camper stilzetten om tenminste de beentjes te strekken!

We vragen ons op het eind wel af of we de juiste weg gaan naar de camping, het wordt allemaal wat smaller en we zien niet echt iets wat lijkt op de plaatjes online. Rob had wel een bordje camping deze kant op gezien en ineens doemt na een bocht het bord van Yosemite Pines RV Resort voor ons op…. Hmm de eerste indruk is even anders dan we verwacht hadden, benieuwd hoe het op het park zelf is.

Inchecken gaat makkelijk, even koekeloeren in het winkeltje, waar vooral Lizzy allemaal leuke dingen ziet en daarna naar ons plekje voor de komende nachten. Eline springt uit de camper om te helpen bij het achteruit inparkeren en al snel zijn we helemaal geïnstalleerd.

Wel even wennen hier, grote camping die vrij open is, minder natuur, wel veel zand. Er lijken veel seizoensplekken te zijn, mensen die er echt hun eigen plek van hebben gemaakt en vaak met al wat oudere fifth wheelers of RV’s. Ook zijn er een aantal motorrijders aanwezig o.a. Harleys , deze mensen hebben de meest mooie bussen met aanhangwagens, heel bijzonder om te zien.
Die avond doen we niet veel meer, we maken een rondje over de camping, even spelen in de speeltuin en gaan redelijk vroeg op bed.

We zijn hier 2 nachten, dus maandag fijn even de tijd om de route verder uit te stippelen. Maar ook gewoon even relaxen, het is tenslotte vakantie! Eline start de dag wel met wat wasjes draaien, ook dat hoort erbij. Kun je gelijk een beetje mensen kijken op weg naar de Laundry Room haha. Rob en Lizzy maken een rondje over de camping en Lizzy zoekt wat speelgoed uit in het winkeltje. De camping is een beetje vergane glorie en de prijs die we betaald hebben, niet helemaal waard. Maar we vermaken ons prima en het is allemaal echt zo slecht nog niet zo voor 2 nachtjes.

Vandaag keutelen we lekker aan, beetje buiten spelen, lekker kleien en genieten van het mooie weer. Echte bofkonten zijn we! Rob kookt in de avond een lekker bordje eten en we douchen voor het eerst buiten de camper, hoort natuurlijk ook wel een beetje bij kamperen. Als je wat langer wilt douchen, blijft het water in de camper niet constant op temperatuur, niet zo fijn als je net je haren aan het uitspoelen bent brrrr. Maar met het mooie weer ook zeker geen straf om even in het gebouwtje vlakbij te douchen.

Inmiddels is het RV Park voor de komende 2 nachten geboekt en gaan we morgen op weg daar naartoe iets heel gaafs doen… lees dus vooral de blog van morgen 😉

Een Reactie op “22 en 23 september Anthony Chabot naar Yosemite Pines

  1. Fijn om te lezen hoe jullie genieten en wat is de natuur daar prachtig !
    Ik heb weer genoten van jullie belevenissen.
    Liefs Ina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s