17 september San Francisco

Dinsdag 17 september is onze eerste volle dag in San Francisco. Eline en Lizzy hebben goed geslapen. Vroeg erin en een halfuurtje wakker vanaf 2 uur. Rob slaapt iets minder, nadat hij erin ging na middernacht was hij dus ook om 2 uur wakker en vervolgens rond 5 uur weer. Eline en Lizzy worden rond half 8 wakker.

We zitten op een toplocatie, heerlijk dicht bij Union Square met alle grote winkel(keten)s. Direct buiten ons appartement zijn al supermarkten en eetgelegenheden. Ons appartement is klein, maar fijn en heeft alles wat we nodig hebben deze paar dagen. We leven vanuit onze koffers en hebben een tafeltje iets verschoven zodat Lizzy veilig van de bank kan klauteren en iets meer ruimte heeft om te spelen.

Na een rustig ontbijtje gaan we de stad in. We gaan op zoek naar de grote Target in het centrum om nog wat boodschappen te doen. Vooral Rob was een beetje vergeten hoe steil alles in San Francisco is. Onderweg hebben we nog even een korte discussie of we wel of geen buggy voor Lizzy gaan scoren. Eline denkt dat het handig is, door de hoogteverschillen gaat het niet altijd even snel en in de drukte voelt het niet altijd fijn als Lizzy een eind vooruit loopt. Het is erg warm, oftewel zweten geblazen als je Liz op je rug draagt in de Tula. Maar Rob twijfelt….. Ha lees door om te zien wie de broek aanheeft 😉 .

We lopen over Union Square, genieten van het plein en maken wat foto’s. Direct aan Union Square zit een grote Macy’s, Eline wil daar eigenlijk direct naar binnen. Kleren kijken voor Lizzy, want daar verkopen ze haar favoriete merk. Even snel kijken, want Lizzy staat liever op de roltrap of rent door de winkel dan dat ze op mama wacht… maar toch 5 shirtjes rijker verlaten we Macy’s. Snel doorlopen op zoek naar Target. Hier scoren we uiteraard de goedkoopste buggy die we kunnen vinden, een Mickey Mouse exemplaar dat we gelijk na de kassa even in elkaar zetten. Lizzy inladen en hop op naar de Cheesecake Factory voor de lunch! Hier verheugt vooral Eline zich al een hele poos op. Eigenlijk wilde ze hier haar verjaardagdiner eten, maar morgenmiddag zitten we bij honkbal, dus dat gaat niet lukken. En wat bestel je dan?! JAAAA Factory Nachos vooraf, mjam mjam mjam! Deze maken we thuis vaak na, maar smaken hier toch ook echt weer heerlijk. Rob besteld nog de White Chili Chicken, een soort curry en Eline een salade met tonijn. Omdat de porties groot zijn eet Liz gewoon met ons mee. Lizzy drinkt lekker een appelsapje uit een plastic beker met deksel en rietje, Eline zag deze al een paar keer bijna vallen, maar uiteindelijk is het Rob die hem echt laat vallen. Een redelijke plas appelsap ontstaat onder onze tafel en we proberen de schade te beperken met 2 stoffen servetten. Binnen no time hebben we nieuwe appelsap en zijn er 3 mensen bezig met nog wat extra servetten om de boel op te ruimen. We houden er wel lekker plakkerige schoenen aan over.

Daarna is het echt tijd om terug te gaan naar het appartement. Lizzy is moe, lekker in de buggy en wandelen maar . We brengen haar op bed voor middagslaapje rond een uur of 3 maar ze wil niet alleen slapen dus gaan we er even bij liggen. Oeps… dat wordt ook voor ons een middagdut en voor we het weten is het 18 uur….. Alle drie waren we dus best moe, vooral verreisd. Gelukkig hoeven we alleen nog maar een broodje te eten omdat we al warm hebben gegeten bij de Cheesecake Factory.

Rob wil graag naar de A’s in Oakland nog even honkbal kijken en besluit de trein te pakken. Zo rond 20 uur komt hij bij het stadion aan en blijkt het nog 0-0 te zijn, maar wel al het midden van de 4e inning. Nu maar eens even lekker rondlopen en beetje sfeer snuiven. Nou ja sfeer….die is ver te zoeken. Wat een aftandse bak is het Coliseum…. Hoewel de A’s het echt goed doen en de playoffs gaan halen, zit het stadion nog niet halfvol, officieel 14k maar ik denk dat ze iedereen dubbel geteld hebben 😉 Uiteindelijk eindigt de wedstrijd in 2-1 voor de A’s maar heb ik alle drie de punten gemist omdat ik aan het rondlopen was haha. Ik neem de trein terug en loop rond 22:30 uur van het station aan Montgomery Street terug naar het appartement. Ik verbaas me erover hoe stil het alweer op straat is. Alle winkels zijn gesloten… dit is absoluut geen stad die 24 uur per dag doorgaat zoals we bijvoorbeeld gewend zijn van Las Vegas of New York. Eline en Lizzy slapen al, voor mij ook tijd om op bed te gaan. Morgen een nieuwe dag en een nieuwe kans voor het honkbal. We gaan met ons drietjes naar de matinee wedstrijd van de A’s. Lizzy’s tweede honkbalwedstrijd, vorig jaar sliep ze ongeveer een halve wedstrijd in de Tula bij de Nationals in Washington.

Een Reactie op “17 september San Francisco

  1. En ja hoor, het is jullie gelukt weer een mooie blog te schrijven en prachtige foto’s mee te sturen , heb er van genoten.
    En wie de broek ook aan heeft…..denk dat jullie alle 3 blij worden van de buggy .
    Inmiddels zijn jullie met de camper onderweg en gaan vast nog hele mooie dingen zien.
    Ik wens jullie veel plezier en genieten maar.
    Liefs Ina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s