15 en 16 sept: Reisdagen Hoofddorp San Francisco

Zondag en maandag 15 en 16 september zijn voor ons de reisdagen. Dat betekent zondag beginnen met de koffer inpakken. We hebben besloten om met twee grote koffers en beiden een rugzak als handbagage te gaan reizen. Dus goed inpakken is het devies en zo rond de middag hebben we de koffers dicht en op gewicht, tenminste voor onze eigen weegschaal.

Lizzy gaat nog even op bed en wij gaan de handbagage rugzakken en haar samsonite ride on koffer in de vorm van een bij inpakken. En dan rond 15u gaan we naar Jan en Gerda die ons naar Groningen gaan brengen. Alles verloopt crescendo en om 1748 hebben we de trein naar Schiphol. L geniet in de trein en ook wij zitten op ons gemak. Op Schiphol pakken we nog even iets te eten en dan is het op naar de shuttle naar het NH Hotel in Hoofddorp. De eerste shuttle laten we even aan ons voorbijgaan, omdat die al helemaal vol zit. Dat betekent een half uur wachten, het inchecken duurt dan ook nog een half uur waardoor we uiteindelijk om 22u op de kamer zijn. Dat is wel iets later dan de bedoeling, maar he het is vakantie!

Maandag hebben we om 9:15 de shuttle bus naar Schiphol. Dan blijken de koffers toch wel boven de 23kg te zijn, maar de self service bagage drop off kan tot 23,4kg dus even triominos in de handbagage proppen en voila weg zijn de koffers. Op naar het ontbijt dan maar en daardoor missen we net Timo die terugkomt van Vegas. Om 11 uur richting de gate en het boarden gaat helemaal soepel. L voelt zich direct thuis in het vliegtuig en krijgt vlot na het opstijgen een cadeautje van de KLM, haar eigen purse met kleurboek en KLM Crew badge. Helemaal top!!! We hebben alle drie een speciale maaltijd aangevraagd daardoor krijgen we het eten als eersten uitgeserveerd, dat blijft wel een uitkomst hoor! We laten het ons goed smaken en Lizzy gaat beginnen aan een anderhalf uur durend middagdutje. Wanneer ze wakker wordt is het nog 6 uur vliegen en kijken we nog tv, kleuren wat en bouwen wat met lego. Zo komen we uiteindelijk de 11 uur door. Het blijft echter een lange ruk.

Iets voor 15u lokale tijd landen we en dan is het aansluiten voor de security. Ze hebben hier mobile passport porgramma waar we niets van weten, maar wat zeker een uitkomst is voor de volgende keer, want dan kan je een stuk sneller door security. Het duurt best even voor we erdoor zijn, voordeel is dat de koffers dan al van de band zijn en het rustig is bij de bagage claim. Daarna gaan we op zoek naar de plek waar Uber ons zou kunnen oppikken. L wil met de roltrap dus pappa met haar mee, E met de koffers met de lift…… Ja dat is vragen om problemen….. Een verdieping omhoog is voor ons mogelijk om dan elkaar mis te lopen, maar goed na een klein kwartier zijn we op level 3 waar de ubers mensen op kunnen pikken en wij bestellen voor t eerst een Uber. Dat zal zeker niet voor het laatst zijn. Het is een goed alternatief voor de taxi!

Om 1745 zijn we eindelijk op de kamer en zijn we alledrie volledig gaar…. Ja in NL is het dan al midden in de nacht. We gaan nog even onder de douche. Rob gaat nog even boodschappen doen en als hij terugkomt slapen de dames al om 20u en gaat hij nog even football kijken en sukkelt op de bank ook in slaap. Maar voor middernacht gaat ook hij naar de slaapkamer, maar niet voordat er nog even een verslagje is getikt en wat foto’s zijn geplaatst.

5 Reacties op “15 en 16 sept: Reisdagen Hoofddorp San Francisco

 1. Fijn dat we weer mee kunnen genieten.
  Hier is het een beetje spannend.
  Cindy vanochtend naar OZG om te worden ingeleid.
  Geniet er met z’n drietjes van lieverds.
  Ik kijk naar jullie mooie verhalen uit.
  Veel plezier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s