23 november: laatste dag in Philly, almost Vegas time

Pssst op Youtube kun je een filmpje van Rob bekijken van het volklied voor aanvang van de (halve) marathon in Philly, check hier

Onze laatste dag in Philadelphia beginnen we in de gevangenis, geen zorgen… we gingen alleen maar even op bezoek 😉 Op loopafstand van ons appartement is namelijk Eastern State Penintentiary te vinden. Een gevangenis die in gebruik is geweest vanaf 1829, toen gevangenen in volledige afzondering opgesloten werden. In 1971 is de gevangenis gesloten en vanaf 1991 is men bezig delen van het gebouw te renoveren. Heel bijzonder om hier rond te lopen. Het was de eerste gevangenis die erop gericht was dat de gevangen berouw kon tonen en zichzelf klaar kon stomen om terug te gaan in de maatschappij. Ze hadden een eigen binnen- en buitengedeelte, en moesten in stilte leven. Vanaf mei 1929 heeft Al Capone hier ook een aantal maanden door moeten brengen vanwege verboden wapenbezit. Hij had het geluk dat hij goede vriendjes was met de directeur en had vele privileges en kon zijn eigen kamer inrichten en bezoek ontvangen. Zijn cel zou volgens de verhalen behoorlijk luxe zijn geweest en zo is deze nu ook ingericht en te bezoeken in de gevangenis. Echter zijn er ook wel weer geruchten die dit tegenspreken. De geschiedenis veranderd constant 🙂

Deze slideshow vereist JavaScript.

Na het gevangenisbezoek pakken we de bus naar het centrum waar we de hele middag rondlopen. We eten een sandwich in Reading Terminal Market, shoppen in Macy’s en genieten van de kunst die overal in Philly te vinden is. Zo bekijken we onder andere een grote muurschildering en een enorme wasknijper, wat volgens de kunstenaar overigens geen wasknijper is, maar een man en een vrouw die elkaar omhelzen… jaja… We lopen langs de ijsbaan op het plein voor City Hall en drinken koffie bij Starbucks. Gewoon genieten van de stad en een fijne middag!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Om een uur of half 6 zoeken we de metro op, het is tijd om naar het Wells Fargo Center te gaan. We gaan na basketbal en football, vanavond een ijshockey wedstrijd bezoeken. We zijn heel benieuwd! Bij aankomst eerst even shoppen in de Fan Store en daarna onze plaatsen op de tribune opzoeken. We hebben hele gave stoelen vlak op het ijs, rij 3. Voor aanvang van de wedstrijd wordt er eerst een ceremonie gehouden voor Rod Brind’Amour. Deze nummer 17 van de Philadelphia Flyers tussen 1991 en 2000, wordt vanavond toegevoegd aan de Flyers’ Hall of Fame. Al met al begint de wedstrijd een uur later dan op papier stond, maar het is het wachten meer dan waard. Wat is ijshockey gaaf om te zien! Het spel gaat zo snel, vaak is het lastig om de puck te volgen.  Er wordt overigens ook wel eens geknokt op het ijs en ook wij worden tijdens deze wedstrijd op een flinke vechtpartij getrakteerd. En de scheidsrechters laten dat soms ook gewoon toe en het publiek vindt het gaaf. De Flyers hebben voorgaande wedstrijden 7 achtereenvolgende periodes niet weten te scoren en ook de eerste periode van deze wedstrijd wordt er niet gescoord. De tegenstander van vanavond is Carolina Hurricanes, het team waar Rod Brind’Amour tegenwoordig assistent coach van is. In de tweede periode weten de Flyers 2 keer te scoren, het publiek gaat volledig uit z’n dak. Helaas weten de Hurricanes in de derde en laatste periode ook 2 punten te scoren. Dit betekent overtime! In plaats van 5 tegen 5 is het nu 3 tegen 3. Wie het eerste scoort in de overtime, wint de wedstrijd. Als bij de Hurricanes één de spelers op de strafbank plaats mag nemen, en de Flyers een vierde man op het veld mogen zetten…. ja in overtime is alles anders 😉 weten de Flyers binnen no time (na een seconde of 30) de puck in het net te krijgen. Geweldig! Wederom gaat het dak eraf in het stadion. Mooi om mee te maken, dit was onze eerste, maar zeer waarschijnlijk niet de laatste ijshockey wedstrijd die we gaan bekijken! We hebben gehoord dat ze in Vegas ook aan het proberen zijn een team in de NHL te krijgen, dus wie weet!

We zorgen dat we snel naar het appartement gaan voor een aantal uren slaap. Het is ver na middernacht als we op bed liggen en de wekker gaat alweer om een uur of 5. Morgen gaan we vroeg naar het vliegveld om naar Las Vegas te gaan. Lekker nog een dikke week genieten van ons home away from home! Beetje gokken, shoppen, maar vooral veel relaxen! De blogposts zullen na deze dus ook zeer beperkt zijn, wellicht nog af en toe een foto. We hopen dat jullie tot zover mee genoten hebben van onze vakantie 🙂 tot snel………………..

Deze slideshow vereist JavaScript.

2 Reacties op “23 november: laatste dag in Philly, almost Vegas time

 1. Geweldig weer om te lezen!
  Pff wat vroeg je wekker zetten in de vakantie. Maar voor een goed doel!! Vegas…lekker genieten en af en toe foto wordt gewaardeerd.
  Bedankt voor jullie mooie verhalen. Ik zal morgen met de kids alle foto’s en filmpjes nog even gaan kijken.
  Xxx liefs

 2. Hé Eline en Rob.
  Had een leesachterstand, dus een beetje late reactie.
  Heb weer genoten van jullie prachtige verhalen , foto,s en filmpjes.
  Wat hebben jullie , en daardoor wij ook, weer veel gezien.
  Nu genieten van Vegas, veel plezier nog !!!
  Liefs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s