21 november: Duitse kerstmarkt in Philly

Vanuit ons appartement kan Rob zondag zo naar de start van de halve marathon lopen. Dat is eigenlijk de belangrijkste reden dat we dit appartement gekozen hebben, het is niet heel groot en we slapen op een slaapbank, maar de locatie is geweldig! Wat we ons eerder niet gerealiseerd hadden is dat je vanaf het Museum of Arts (Rocky Steps!) zo over de Benjamin Franklin Parkway naar het centrum van Philadelphia kunt wandelen, echt perfect!

We beginnen de dag met een wandeling naar het Museum of Arts. We lopen langs het enorme standbeeld dat voor het museum staat van George Washington. Daarna gaat Rob op de foto met het standbeeld Sylvester Stallone als Rocky, dat voor de gelegenheid een t-shirt aan heeft van de marathon. We lopen de treden omhoog naar het museum, deze staan bekend als de ‘Rocky Steps’ sinds Rocky in de gelijknamige film deze treden op rende. Boven, voor het museum, vind je het standbeeld Amor dat hier tijdelijk tentoongesteld is, het blijft totaal zo’n 4 maanden staan. Ook hier een herinnering aan Rocky, namelijk zijn voetstappen bovenaan de trap, maar het allermooiste is toch wel het geweldig uitzicht over Benjamin Franklin Parkway naar de skyline van Philadelphia!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Na een poos hier rondlopen pakken we de bus naar het Convention Center waar Rob zijn startnummer op moet halen. We lopen een poosje rond over de beurs, Rob koopt een extra set hardloopkousen en we krijgen allerlei gratis items, van energiedrankjes tot ibuprofen. We laten ons zelfs nog lekker fout met grote sterbril en piratenhoed op de foto zetten voor een t-shirt en mok van de Love Marathon. De beurs maakt hongerig en we besluiten op zoek te gaan naar een goede Philly Cheesesteak, het broodje met warm vlees en kaas waar Philadelphia om bekend staat. Er blijkt een ByGeorge in de buurt te zitten die voor hun Cheesesteak goede cijfers krijgt op Yelp. We lopen rond… maar kunnen hem niet vinden, oeps! Na even weer googlen blijkt deze zich binnenin Reading Terminal Market te bevinden. Zodra we de deur naar deze markt openen vallen we van de ene verbazing in de andere… het blijkt een enorme food market te zijn. Denk Beverwijkse Markt met allemaal eetgelegenheden of winkeltjes die met eten of kookbenodigdheden te maken hebben. Binnen no time hebben we ByGeorge gevonden en met 2 stokbroden, de Philly Cheestesteak, lopen we naar buiten. We peuzelen ze vlakbij in een parkje op, het is heerlijk! Maar oh wat veel, veel te veel!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Hierna kopen we een kaartje voor de Hop On Hop Off bus. We weten de bezienswaardigheden nog niet zo goed te vinden en dit lijkt ons een prima mogelijkheid om meer over Philly te weten te komen. Omdat het al bijna 15 uur is en de bus maar tot 17 uur rijdt, vragen we even na of het kaartje alleen vandaag geldig is of 24 uur lang, zodat we er morgen ook nog gebruik van kunnen maken. Het blijkt alleen vandaag te zijn, maar we krijgen voor de prijs van 1 dag een kaart voor 2 dagen zodat we morgen ook nog de hele dag gebruik kunnen maken van de bus, dikke prima! We rijden een volledig rondje met de bus en krijgen een goed beeld van Philly, we weten in ieder geval wat we de komende dagen nog graag van dichtbij willen bekijken. We stappen uiteindelijk uit bij Love Park. In dit park staat het Love standbeeld, maar vooral leuk is de kerstmarkt die nu te vinden is hier. Het is gebaseerd op de Duitse kerstmarkten en je kunt er zelfs Glühwein kopen in een Philadelphia mok waarop ‘german inspired’ te lezen staat. Het is superleuk hier even rond te lopen, een wijntje te drinken en te genieten van de omgeving.

Als we uit gekeken zijn, kiezen we ervoor terug te lopen naar het appartement. We lopen langs Logan Square, waar een grote fontein te vinden is. Genieten van de vlaggen van allerlei landen die te vinden zijn langs Benjamin Franklin Parkway en kijken nog even naar de start en finish van de hardloopwedstrijd van morgen. Er was vandaag al een 8 km. wedstrijd en er zijn al diverse tenten opgebouwd, ook de warmhouddekens liggen al klaar, het beloofd een koude dag te worden morgen! Bij het appartement aangekomen, stappen we eerst in de auto om bij Whole Foods wat kleine boodschapjes te doen, broodjes, water dat soort dingen. Trek hebben we niet echt na die enorme Philly Cheesesteaks, dus we nemen alleen voor de lekkere trek wat muffins mee. Daarna moeten we een poging doen een andere parkeerplaats te vinden voor de auto. We stonden voor het appartement geparkeerd, maar hier geldt een verbod voor zondag en je auto wordt weggesleept. Omdat Debi, de eigenaresse van de AirBnB heeft aangegeven dat dit meestal wel uitgevoerd wordt… durven we de auto niet te laten staan. Het kost meer dan een halfuur (!!!) maar uiteindelijk vinden we een prima plek waar de auto ook doordeweeks mag blijven staan. Helemaal goed, daar hebben we dus geen omkijken meer naar totdat we dinsdag naar het vliegveld gaan 🙂

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s