20 november: bye bye Washington, we will be back someday!

Yep… de griep heeft toegeslagen, vanaf vandaag zijn we snuf en snufje. Snotter de snotter… bah bah bah! Vooral Eline heeft er flink last van en blijft daarom nog iets langer slapen. Maar eigenwijs als ze is, wil ze vanochtend voor we vertrekken nog wel perse naar Arlington Nation Cemetery. Arlington is een militaire begraafplaats waar meer dan 400.000 graven te vinden zijn. Naast militairen liggen hier ook bekende amerikanen begraven, waaronder president John F. Kennedy en zijn leden van zijn familie. De begraafplaats ligt op een heuvel en geeft een prachtig uitzicht over Washington.

We zwerven wat rond over de begraafplaats. Bezoeken de graven van de Kennedy’s, bekijken het Civil Wars Unknown Monument en Arlington House, The Robert E. Lee Memorial. Uiteindelijk besluiten we ook nog even naar het monument Tomb of the Unknown Soldier te lopen. Veel steden in Amerika, maar ook landen in Europa kennen een dergelijk monument. Een eerbetoon aan soldaten die niet geïdentificeerd konden worden. Vaak liggen er ook één of meerdere soldaten begraven en is het dus echt het graf van de onbekende soldaat dat symbool staat voor alle omgekomen soldaten. Terwijl we aan komen lopen bij het amfitheater waarbij het monument zich bevindt, zien we net het einde van de wisseling van de wacht. Erg indrukwekkend om te zien hoe de wacht continu over de zwarte mat voor het monument marcheert. Dit wordt zeer precies gedaan: het aantal (21) stappen heen en weer, de rustpauzes (21 secondes), het klikken van de hielen met een kenmerkend geluid van metaal dat zich op de schoenen bevindt en het wisselen van het wapen naar de andere schouder. Het is een grote eer de wacht te mogen houden bij het monument, er is een strenge selectieprocedure waarbij velen afvallen. Na verscheidene maanden trouwe dienst en diverse testen kan men een legeronderscheiding (Tomb of the Unknown Soldier Guard Identification Badge) ontvangen. Hiervan zijn nog maar zo’n 700 uitgegeven; het is de op één na zeldzaamste onderscheiding. Bijzonder dat er zoveel waarde wordt gehecht aan dit monument, het eren ervan en het houden van de wacht.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Na het bezoek aan Arlington hoeven we alleen nog wat laatste spullen uit het appartement te halen. Het meeste hadden we al in de auto gezet. Helaas zit onze tijd op deze fijne plek er nu toch echt op… We brengen nog een bezoek aan Target om even te shoppen (Ibuprofen, vitaminepillen 😉 ) en gaan daarna op weg naar Philadelphia. Onze laatste stop voordat we naar Vegas vliegen. We weten niet zo goed wat we van deze stad moeten verwachten, het zal moeilijk zijn Washington te overtreffen :-). Als we in het begin van de avond na behoorlijk wat uurtjes filerijden eindelijk in Philly aankomen, zijn we te moe om de stad nog in te gaan. We eten een broodje in het nieuwe appartement en ploffen op de bank. Morgen weer een dag!

Een Reactie op “20 november: bye bye Washington, we will be back someday!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s