19 november: raining cats and dogs (or elephants and otters?!)

Donderdag proberen we eens vroeg op pad te gaan… maar dit lukt maar half/half. Eline is toch echt geen ochtendmens en het is en blijft nog steeds vakantie 😉

O ja, vergeten te schrijven, gisteren kwam er een pakketje aan met de Surface lader! Haha, nu hebben we er 2 🙂

Pakketje :-)

Pakketje voor ons, in de VS!!!

Rond half 10 stappen we in de metro op weg naar het Smitsonian National Zoological Park. Dit is een dierentuin in Rock Creek Park die gratis toegankelijk is voor publiek. Het motregent, echt herfstig weer, van die vieze regen waar je zo lekker doorweekt van wordt. We laten ons niet kennen en slenteren lekker door de dierentuin. Het lijkt er eerst op dat we één van de weinige bezoekers zijn. Rob maakt er een spelletje van om te tellen hoeveel mensen we tegenkomen omdat hij zeker weet dat hij onder de 100 blijft. Toch loopt het aantal binnen anderhalf uur behoorlijk op, uiteindelijk stopt hij ergens in de 40 met tellen :-). Toch blijft het heerlijk rustig, nergens drukte, dus rustig kijken bij alle dieren. We genieten van hilarische otters die enorm lopen te piepen en ons achterna lopen als we bewegen. Er is net uitleg bij de reuzenpanda en deze zit keurig achter de verzorger te kijken en te wachten. Even later verplaatst ze zich naar achteren om lekker wat bamboe te eten. Mooi om te zien, wat een prachtig dier! Sorry voor de panda foto overload hieronder 😉 ik kon het niet laten… We hebben wel mazzel, want als we daarna naar de olifanten lopen zijn 2 verzorgers daar net bezig de olifanten ‘kunstjes’ te laten doen in ruil voor snacks. Dit wordt o.a. gedaan om de gezondheid te checken en is bovendien een geweldig gezicht voor de toeschouwers (zie het filmpje hieronder). Overal in het park nemen de verzorgers de tijd voor uitleg en het beantwoorden van vragen. Bij een mamabeer met 2 jonkies van net een jaar oud treffen we ook een verzorger die de beren aan het observeren is, zij begint enthousiast met vertellen en is ook meer dan bereid vragen te beantwoorden, echt leuk om mee te maken! Na de middag lunchen we in de dierentuin, even opwarmen met koffie, thee en een broodje. Daarna vervolgen we ons rondje door de dierentuin, maar wel met een iets snellere pas want het regent inmiddels behoorlijk hard. We kiezen er daarom voor wat meer naar binnen te gaan in onder andere Amazonia, een nabootsing van het Amazonegebied. Hier komen 2 prachtige roze vogels ons zomaar ineens voor de voeten lopen en zien we mega grote vissen (groter dan Eline! oh ok… dit kan ook snel 🙂 haha). Ook kijken we uitgebreid rond in het small mammal house, naar kleine aapjes, ratten en buideldieren, maar vooral bij de sand cats. Prachtige katachtigen die zich normaal maar zelden laten zien, zo weet een vrijwilliger te melden. Ze zegt wel 3 keer dat wij echt mazzel hebben dat zowel het mannetje als het vrouwtje zich meerdere keren laat zien. Dus daar blijven we een poos staan kijken en praten met deze vrouw over de dieren.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Het plan was vanmiddag lekker door Georgetown te gaan wandelen, winkelen en onder andere Old Stone House te bekijken. Maar het weer is zo slecht dat we besluiten dat dit niet echt handig (of leuk) is… bovendien zijn we zo doorweekt en koud dat het verstandig lijkt even naar het appartement te gaan. Opwarmen en droge kleren aan voordat we uit eten gaan om 17 uur bij Founding Farmers. Rond half 3 stappen we daarom in de metro op weg naar Crystal City.

Een uurtje of 2 later trekken we onze nog natte jassen weer aan om de metro te nemen naar Foggy Bottom. Vlakbij dit metrostation is Founding Farmers te vinden, een restaurant dat bekend staat om de Chicken&Waffels, aangeraden werd door Kennette, 4 sterren krijgt op Yelp en waar je zonder reservering minimaal 45 minuten moet wachten (het is er altijd druk). We besluiten lekker eigenwijs te zijn en allebei een voor- en hoofdgerecht te bestellen. We willen zoveel mogelijk proeven. Het eten (en de wijn) is echt heeeeeeeeeeeerlijk! Maar natuurlijk veeeeel te veeeeel (eten, niet de wijn…)! Tevreden, happy, met volle maagjes en een doggybag verlaten we het restaurant. We neuzen nog even rond in de Whole Foods die we onderweg naar het metrostation tegenkomen, maar besluiten al snel naar het appartement terug te gaan… we zijn allebei snotterig. Te lang in de regen gelopen vandaag? Kou gevat!? Hmmmm….

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s