18 november: Washington, we love you!

Na de basketbalwedstrijd van gisteravond starten we rustig op in ons appartement. Wat zitten we toch op een fijne plek! Rob gaat even sporten in de sportschool, want ja, er is gewoon een sportzaal in de lobby… πŸ™‚ en neemt daarna koffie en thee mee naar boven. Lekker ontbijtje en daarna weer de hort op! Op naar de rest van de National Mall. Want man man, wat is er veel te zien daar! Het is veel groter dan we dachten en waar je ook kijkt, overal in Washington lijkt wel een standbeeld of monument te staan dat je aandacht verdient. We hebben de fietsen gister pas laat gehuurd, en hebben ze voor 24 uur beschikbaar. Na een kort tripje met de metro lopen we dan ook recht op de fietsenrekken af, het beviel gister zo goed πŸ˜‰ Eerst nog even terug naar Abraham Lincoln. Gisteren heeft Eline die plaque niet gezien die eraan herinnert dat Martin Luther King Jr. hier op 28 augustus 1963 hield. Dat kan natuurlijk niet, die moet nog even op de foto.

Hierna fietsen we naar het Korean War Veterans Memorial, het Martin Luther King Jr. Memorial (enorm indrukwekkend!) en daarna genieten we weer van het uitzicht op Jefferson Memorial als we langs Tidal Basin naar het Franklin Delano Roosevelt Memorial fietsen.

Daarna fietsen we een flink stuk naar het noorden… we gaan op weg naar The White House! Obama here we come πŸ˜‰ πŸ™‚ We fietsen voor het Witte Huis langs en wat een geweldig huis is het om te zien! Maar de omgeving valt eigenlijk een beetje tegen… eigenlijk is het huis best ingebouwd. Op tv is het net alsof het in een enorm park ligt, dat vinden wij er in het echt, toch net even anders uitzien. Eerst maken we tijd voor een late lunch. Voor de innerlijke mens moet ook gezorgd worden en onze maagjes knorren πŸ™‚ Daarna nemen we uitgebreid tijd om bij het Witte Huis te kijken en foto’s te maken. Maar dan… ineens moeten we van de straat af, de politie en security veegt de straat schoon en we moeten allemaal op het trottoir en in het gras gaan staan. Spanning en sensatie natuurlijk, want wij denken dat er een belangrijk persoon aan komt. Zou het echt!??? Nee, natuurlijk niet. Talloze minuten later, onrustig wachtend… mogen we de straat gewoon weer op. Hilariteit alom natuurlijk! Ach, we konden wel mooi even foto’s maken zonder al die mensen die er voor gaan staan, hahaha!

Daarna fietsen we terug naar National Mall om het Capitol van dichterbij te bekijken. We willen ook graag nog even naar binnen, er schijnt een soort VVV in gevestigd te zijn. Helaas duurt het even voordat we een inleverpunt voor onze fietsen vinden en blijkt dat Capitol sluit om 16:30 uur. Helaas, pindakaas. We treuren niet, maar gaan lekker even zitten en genieten van het uitzicht op een gebouw vol kerstversiering en natuurlijk Capitol Dome; nog steeds prachtig, ondanks de steigers. Het wordt donker, maar met alle lichtjes blijft National Mall en Capitol Dome magisch.

We willen lekker uit eten (1 jaar Vegas huwelijk moet je vieren πŸ˜‰ thanks Antoinette) en Kennette onze AirBnB host heeft Founding Farmers aangeraden, helaas blijkt reserveren niet meer mogelijk voor vanavond. We reserveren een plekje voor morgenavond en nemen de metro naar het winkelcentrum van Pentagon City. Na wat rondlopen en souvenir shoppen vinden we een grill restaurant waar we heerlijk eten. Wat een geslaagde dag was het weer! We hebben Washington echt in ons hart gesloten.

Deze slideshow vereist JavaScript.

En nog wat filmpjes vanaf de fiets (speciaal voor Jasper :-))

4 Reacties op “18 november: Washington, we love you!

  1. Ik dacht ook altijd dat het witte huis in een park lag….dank zij jullie weten we dat ook weer!! Filmpjes bekijk ik later. Telefoon doet er te lang over( dat geduld in een potje mag je kopen voor mij als je het tegenkomt) dus later even op kijkenπŸ˜‰ vandaag en morgen zijn de dagen gevuld. Het was gisteravond erg gezellig maar ik mis je wel hoor! Gelukkig gaat de show dit jaar door, misschien zie je via fb nog wel foto’s! Xxx lekker blijven genieten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s