16 en 17 november: Washington, The Nation’s Capital

Maandag beginnen we de dag met het halen van een ontbijtje in het hotel in New Jersey. Rustig opstarten voordat we aan de roadtrip naar Washington DC gaan beginnen. Nadat we e.e.a. opgepeuzeld hebben in de kamer (er is geen ontbijtzaal) pakken we de laatste spullen in de koffer, ja we hebben alles dit keer 😉 en gaan op weg.

Na een laatste blik op de skyline van Manhattan New York, begint de ietwat saaie 4 uur durende trip naar Washington. Onderweg stoppen we voor een warme hap van Taco Bell, vanavond lekker makkelijk ergens een broodje scoren. Na wat file en rondrijden omdat we geen parkeerplaats kunnen vinden, zijn we dan eindelijk op de plaats van bestemming. Eenmaal aangekomen in onze Airbnb vallen we van de ene verbazing in de andere. Het appartement bevind zich in een megacomplex. Kennette, de eigenaresse, is een flight attendant bij American Airlines en onderweg vanaf het vliegveld, haar partner Ira komt ons halen uit de lobby en begint vast aan de rondleiding. We komen over een enorme binnenplaats, met loungebanken, een zwembad, open haard en meerdere buitenkeukens. We zien een grote lounge met meerdere tv’s, koffie en thee automaten. Een grote laundromat, een speelhal met o.a. pooltafel, tafelvoetbal en nog meer grote tv’s. Als we doorlopen komen we vanuit het gebouw in een ondergronds winkelcentrum dat doorloopt onder een groot deel van het plein waarop het appartementencomplex staat. Een supermarkt, Starbucks, Subway… noem het maar op… alles is er te vinden! Zelfs de toegang tot de metro is hier binnen te vinden, daarvoor hoeven we dus niet eens naar buiten 🙂

We doen wat was in de machines in de laundromat en gaan het winkelcentrum in voor wat boodschapjes voor o.a. ontbijt en nemen een broodje van de Subway mee om op te peuzelen in het appartement. We hebben een rustige avond, kijken wat football en vermaken ons met foto’s uitzoeken.

Dinsdag begint Rob de dag met een rondje hardlopen. Hij hoeft maar een kilometer of 5 te lopen voordat hij bij Jefferson Memorial is, geweldig! Hier is verder bijna niemand deze ochtend. Vanuit de verte ziet hij ook het Washington Monument, beter bekend als de naald.

Na een rustige ochtend gaan we samen op pad, lekker binnendoor naar de metro en vlakbij National Mall uitstappen. We lopen het park in met Washinghton Monument aan onze linkerkant en United States Capitol aan de rechterkant. De Capitol Dome staat in de steigers en het grasveld voor Washington Monument lijkt meer op een mijnenveld, één en al modder en enorme graafmachines… Tssss heeft niemand verteld dat wij kwamen?! Hahaha. We omzeilen alle werkzaamheden en lopen op ons gemakje dichter naar de naald toe. Het is genieten van alle gebouwen van the Smithsonian die we onderweg tegenkomen, een tuin vol kunstobjecten en prachtige fontein en bloementuin. Vanaf de naald vervolgen we onze weg naar Lincoln Memorial langs het enorm indrukwekkende National World War II Memorial en de Reflecting Pool. De lange wandeling is absoluut de moeite waard, wat is het standbeeld van Abraham Lincoln prachtig om te zien. De hele ‘tempel’ is overigens enorm indrukwekkend om te zien, de enorme trappen die je oploopt ernaartoe en de 36, 10 meter hoge pilaren die de 36 staten van de VS vertegenwoordigen die er waren ten tijde van Lincoln’s dood.
Als we Lincoln Memorial verlaten is het al schemerig. We besluiten een fiets te huren en crossen enkele minuten later als echte Nederlanders op rode fietsen door National Mall. Geweldig 🙂
We besluiten richting Jefferson Memorial te fietsen voor een snel bezoek. Het is een prachtig stuk fietsen langs het water van Tidal Basin. Het uitzicht op het verlichte Jefferson Memorial is werkelijk fenomenaal!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Omdat het al behoorlijk donker is en ook koud begint te worden. Besluiten we hierna naar Verizon Center te gaan voor de NBA wedstrijd van de Washington Wizards tegen de Milwaukee Bucks. Gisteravond had Rob gezien dat er nog kaarten beschikbaar waren en dat blijkt nog steeds het geval. Het kost wat moeite om de fietsen weer uit de stalling te krijgen… soms is goed lezen wat je nu moet doen moeilijk… 😉 maar daarna gaan we met een fikse snelheid weer richting National Mall om vanaf daar de metro te pakken. Een halfuurtje voor de wedstrijd begint hebben we Verizon Center gevonden, let the fun begin!

De kaarten zijn dicht op het veld zo ongeveer 15 rijen vanaf de vloer achter de basket. Het stadion is bij lange na niet uitverkocht en de sfeer is heel anders dan in Boston, of zoals we meemaakten in Brooklyn bij de Nets. Washington lijkt minder een sportcultuur te hebben. Het is een stad van ambtenaren en mensen van diverse nationaliteiten die bij bijvoorbeeld de Wereldbank werken. Waarschijnlijk is er daardoor toch minder een sportgevoel, verbondenheid met een club uit deze stad. Waar de Wizards goed in zijn, is op allerlei manieren gratis dingetjes uitdelen. Als de Wizards voorstaan na het eerste kwart, krijg je Egg Muffin van McDonalds.  Als in het vierde kwart de Bucks 2 vrije worpen achter elkaar missen krijg je een burger bij Chick-fill-a gratis de komende week en als de Wizards winnen met meer dan 100 punten krijg je 50% korting op je pizza bij Papa John’s.

Na het eerste kwart stonden de Bucks op een kleine voorsprong. De Bucks misten echter sterspeler Jabari Parker, bij de Wizards was het gemis van Bradley Beal groot, maar toch minder merkbaar dan die van Parker. Vanaf het tweede kwart draaien de Wizards de wedstrijd om. Met een enorm aantal driepunters weten ze een groot gat te slaan 16 punten voor bij rust tot zelfs 30 punten aan het eind. Bij elke driepunter worden mini basketballen het publiek in gegooid en bij verschillende time-outs worden t-shirts gegooid, het aantal is niet te tellen, zoveel! Wij mogen dit zoet echter niet smaken, wel maken we ons debuut op de kisscam! Al met al een ontzettend leuke avond met goed basketbal!

Deze slideshow vereist JavaScript.

3 Reacties op “16 en 17 november: Washington, The Nation’s Capital

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s