15 november 2015: High Line en Football

Gisteravond kwamen we tot een nogal irritante ontdekking… de kabel van de Surface is achtergebleven in Cape Cod. OEPS! Vanochtend gebeld met het hotel en ze sturen de kabel op naar ons Airbnb in Washington. Fijn, maar ondertussen is de Surface dood en wij niet happy 😉

We worden vroeg wakker, nemen een snelle douche en grijpen wat ontbijt bij de receptie om daarna snel naar Manhattan te gaan. Gelukkig heeft de bus minder vertraging dan gisteravond en van files hebben we geen last. Dat betekent meer tijd in NYC 🙂
We bezoeken de High Line, waar we genieten van de omgeving, het uitzicht op de Hudson River en (kunstmatige) natuur. Het valt heel erg mee met de drukte en mede daardoor is het heerlijk rondlopen en foto’s maken. Rond een uur of 11 gaan we op zoek naar de Microsoft winkel om een nieuwe lader te scoren. 30 blokken lopen blijkt iets teveel van het goede wanneer je haast hebt. We belanden in de metro die ons supersnel naar fifth avenue brengt, Microsoft winkel snel in zicht, oplader in the pocket: YES! Na een snelle lunch met koffie bij Starbucks is het alweer tijd om Manhattan te verlaten. Time flies when you’re having fun! Terug naar New Jersey en op naar het Metlife Stadium. Football time.

Deze slideshow vereist JavaScript.

In de bus terug weet Eline niet wat ze ziet. Een parkeerplaats, voor wat zal het zijn!? Zo’n 4000 auto’s helemaal vol en het is nog zeker 3,5 uur voor de wedstrijd begint. Het zijn niet alleen auto’s trouwens, voornamelijk pick-ups en trailers en heel heel veel barbecues! Het is namelijk gebruik om van tevoren te tailgaten; met elkaar eten en drinken en dan pas naar de wedstrijd te gaan. In de rook van de bbq’s lopen we de laatste meters naar het hotel en zelfs daar staan een aantal Giant fans te bbqen op de parkeerplaats.

om 15 uur gaan we naar het stadion met een shuttle van het restaurant naast ons. Lopen mag eigenlijk niet, want je moet de snelweg over. Een paar mensen proberen het toch, wij wagen het er niet op (teveel politie op de been) en betalen $5,- voor de shuttle. In de rij komen we in gesprek met een vader met dochter en schoonzoon waarbij de schoonzoon de Pats fan is en dochter en vader Giants fan zijn. Die zijn speciaal voor deze wedstrijd de 5 uur komen rijden vanuit Maine om deze wedstrijd mee te maken. De ongeslagen Pats hebben een slecht record onder Tom Brady tegen de Giants. Ze spelen normaal gesproken maar eens in de vier jaar tegen elkaar. En het zijn altijd beladen wedstrijden. Boston tegen New York is toch iets speciaals! Aangekomen op het terrein blijken we eerst de cameratas af te moeten geven en daarna kunnen we door de securitycheck. Het gaat traag, maar alles verloopt netjes, mensen kijken op grote schermen naar de andere wedstrijden die aan de gang zijn en praten met elkaar over de komende wedstrijd. Patriots en Giants fans gewoon door elkaar en met elkaar.

Wij gaan de roltrappen op want we zitten op de derde ring. En als we navragen bij de gastheer bij de trappen blijkt dat we ook nog de bovenste rij hebben! Het is even klimmen, maar met geweldig uitzicht op het veld en niemand achter je dus staan wanneer je maar wilt! Eerst nog even wat merchandise scoren. Er gaan weer een pin, handschoenen en een echte NY Football Giants muts mee.

Er blijken ongeveer 10% Pats fans in het stadion te zitten en die zijn goed te herkennen, want bijna iedereen heeft een shirt of iets anders aan van het team dat hij/zij support. Erg mooi om te zien, niets geen uitvak gewoon lekker door elkaar! Superster Brady van de Patriots begint met een eerste lange aanval die eindigt in een touchdown: 7-0. De Giants verspillen echter geen tijd en een van hun helden Odell Beckham jr, wat zie je veel shirts van hem, scoort de langste run uit zijn carriere en het is binnen een minuut weer gelijk. Daarna worden field goals uitgewisseld zodat het lijkt op een gelijke stand uit te draaien bij rust. Dan komen de Giants echter met een touchdown uit het niets en het stadion wordt gek! Zelden zoveel enthousiasme meegemaakt: 17-10!

In de tweede helft blijft het close, maar NY blijft aan de goede kant van de score. De referees fluiten erg pietluttig en het lijkt er dan ook op dat die een beslissende rol gaan spelen. In het vierde kwart lijkt NY de Pats op een onoverbrugbare achterstand te zetten door een touchdown van (wederom) Beckham jr., maar daar zijn de scheidsrechters… Na een videoreview blijkt hij geen bezit van de bal gehad te hebben en wordt de score afgekeurd: ‘pass is incomplete!’. I.p.v. 24-31 wordt het 24-26 door een field goal. Er is nog 1:48 te spelen en de Patriots moeten drie kwart van het veld overbruggen om dichtbij genoeg te komen. Om met een field goal te winnen. NY heeft dit grotendeels aan zichzelf te wijten omdat ze de klok onvoldoende hebben gebruikt. 90% van het stadion houdt zijn hart vast en de 10% weet bet ook niet zeker, maar Tom Brady bljjft rustig, gooit pass na pass en met wat geluk aan zijn kant komt hij rond de 30 yard uit met nog 1 seconde te spelen! De kicker van de Pats maakt zich klaar om van 54 yard te gaan trappen and the kick is GOOD! De fans van de Giants weten niet wat hun overkomt en de Pats fans vieren feest! Ze vallen elkaar in de armen en gaan zingend en high fivend het stadion uit! Wat een sfeer en wat een feest hebben we hier weer meegemaakt! Amerika is toch echt wel een football land. En hoe gaaf om te zien hoe respectvol de fans van verschillende teams met elkaar omgaan.

Dit evenement is weer een van de geweldige hoogtepunten uit onze Amerikareizen, wat zijn sportevenementen toch mooi om mee te maken hier.

Deze slideshow vereist JavaScript.

2 Reacties op “15 november 2015: High Line en Football

  1. Super om jullie belevenissen te lezen! Bedankt voor het laten meegenieten!
    Helaas niet altijd een reactie maar er wordt wel gelezen hoor! Geniet lekker van de belevenissen!! Xxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s