11 november 2015: Veterans Day in Boston

We doen lekker rustig aan vanochtend. Vanavond gaan we naar de NBA wedstrijd van de Boston Celtics tegen de Indiana Pacers, dus een latertje. Even geen haast, het is tenslotte vakantie 🙂

Rond 9 uur gaan we naar het ontbijt. Nadat we uitgegeten zijn proberen we bij de hotelreceptie of we 2 nachten bij kunnen boeken, we willen misschien nog wel wat extra tijd in Boston doorbrengen. Er is genoeg te zien en we hebben 2 nachten ‘over’ waarvoor we nog geen definitief plan getrokken hebben. Helaas is het hotel voor donderdag helemaal volgeboekt, jammer! Dan vandaag maar even nadenken over waar we morgen naartoe gaan. Mogelijkheden genoeg!

Iets na 11en vertrekken we met onze tram van de groene lijn vanaf Washington Street naar Boston Common, we lopen door dit park en genieten van een stuk park dat we gisteren nog niet gezien hebben. We zijn op weg naar de Veterans Day Parade. Het weer is omgeslagen, het is regenachtig en een stuk kouder dan gisteren, maar dat mag de pret niet drukken. Met de capuchon omhoog en een gekregen Amerikaans vlaggetje in de hand, genieten we van de parade. Deze is simpel, maar wel indrukwekkend en mooi om te zien. Blijft bijzonder hoe men in de VS omgaat met militairen en de liefde voor het land, patriotisme ten top!

Na de parade nestelen we ons met een broodje en 2 grote koffie bij de Starbucks. Tijd om op te warmen!! We blijven een flinke poos zitten en vermaken ons met de telefoon, e-reader en naar buiten kijken. Daarna lopen we terug door de parken Boston Common en Boston Public Garden. We gaan o.a. nog even kijken bij het standbeeld van de eenden, naar het boekje Make Way for Ducklings. Een lief standbeeld van moeder met kroost van 8 kuikens: Jack, Kack, Lack, Mack, Nack, Ouack, Pack and Quack.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Nadat we het park uitkomen twijfelen we over wat we verder gaan doen, de tijd is beperkt omdat we niet te laat in TD Garden willen zijn voor de basketbal wedstrijd. Gaan we naar een museum? En welke dan? Fine arts met een tentoonstelling over Nederlandse schilderijen van o.a. Rembrandt en Vermeer? Of Science die door Dennis werd aangeraden?… Of naar Chinatown of toch North End? Lastig!! Haha, luxeproblemen… We besluiten eerst de tram te pakken naar de replica van het Tea Party schip en bijbehorend museum. We lopen langs het water, bekijken het schip van een afstand en maken wat foto’s. Het museum spreekt ons niet echt aan, dus we gaan niet naar binnen. Het weer wordt ondertussen steeds iets slechter, lees natter. We besluiten daarom naar het Science Museum te gaan, want binnen is het droog en we zijn gelijk lekker dicht bij TD Garden. Win win situatie dus 🙂 Onderweg in de tram realiseren we ons dat de openingstijden van de musea in deze tijd van het jaar veel minder ruim zijn dan normaal… oeps, helemaal niet bij nagedacht! Even flink doorstappen dus nadat we uit de tram stappen en zo hebben we nog een uur om in het museum rond te lopen. We vermaken ons opperbest. Er is vooral veel te doeN:, zelf bliksem maken, je schaduw bevriezen en verschillende testjes voor je ogen. Dit is nog maar een kleine greep uit alles wat er te zien en te doen was. Na dit bliksembezoek en de aankoop van een tweetal magneten in de giftshop lopen we naar TD Garden. Het is nog te vroeg om naar binnen te gaan, dus we nestelen ons op een bankje en wachten tot de deuren opengaan. Na een strenge controle met metaaldetector poortjes en al, kunnen we eindelijk een kijkje nemen in de ProShop. Een halfuurtje later en een t-shirt en pin rijker, halen we nog wat te eten op voordat we onze plekken opzoeken. We zitten echt top! Bijna op de middenlijn en zelfs iets dichter op het veld dan bij Donar!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Beide teams gaan in het begin aardig gelijk op. Vaak stonden de Pacers wel aan de goede kant van de score, maar Boston blijft goed bij. Boston moet het vooral hebben van een goede bank, de Pacers zijn vooral verdedigend erg sterk. In het tweede kwart lopen de Pacers iets weg en wordt het erg stil in de Garden, die voor 2/3 gevuld is. Met name CJ Miles is in de eerste helft erg sterk voor de Pacers. In de rust hebben we nog een hot dog gescoord, en blijkbaar de Pacers een slaapdrankje want wanneer Rob na 2 minuten terug komt staan de Celtics opeens 7 punten voor. Gelukkig worden de Pacers snel wakker geschud en onder leiding van All-Star Paul George nemen ze het heft weer in handen. Nog een paar keer komen de Celtics tot op 3 of 4 punten, maar de overwinning kwam voor de Pacers niet meer in gevaar. De Pacers zijn echt een goed team, dat op zeker de playoffs in het Oosten moet gaan halen. De Celtics hebben een jonge ploeg maar zullen het moeilijk krijgen om ver te komen in mei.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Het stadion loopt snel leeg, daar is goed over nagedacht bij de bouw, echt ideaal. Gelukkig is het tramstation gelijk naast het stadion en hebben we de mazzel gelijk een tram te kunnen pakken die ons rechtstreeks naar ons hotel brengt. Ruim na 23 uur komen we terug op de kamer. We hebben ondertussen besloten dat we de komende dagen op Cape Cod willen doorbrengen. Een paar dagen rustig aandoen op dit schiereiland, genieten van de omgeving en de kust. Op de hotelkamer zoeken we een hotel uit voor de komende nachten, de keuze valt op het Sandwich Lodge en Resort in Sandwich. Niet te ver Cape Cod op, dus een korte reis en zaterdag makkelijk door reizen naar New York / New Jersey.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s