10 november 2015: First day in Boston

We hebben een goede vlucht gehad. Voor het eerst hadden we bewust voor het middengedeelte gekozen en in de 2 4 2 opstelling was dat wel heerlijk. We hoefden met niemand rekening te houden en hebben lekker kunnen slapen. Beiden hadden we een Aziatische vegetarische maaltijd, en mochten dus als eerste van het eten genieten. Blijft ideaal, alleen hadden de anderen wel een chocoladetoetje en wij kregen slechts een bakje fruit 🙂

Op Boston aangekomen mochten we weer gebruik maken van de elektronische kiosken i.p.v. een lange rij bij de douane en waren we dus erg snel bij de koffer en daarna in een oogwenk bij Alamo autoverhuur. We konden kiezen uit een Jeep en weer een Ford Escape, de keuze was dus snel gemaakt voor de laatste! Dezelfde auto als vorig jaar in de nationale parken. GEWELDIG. Alleen dit keer geen satellietradio, maar we zitten toch minder in de auto dus geen probleem.

Ford Escape

We zijn eerst naar de Whole Foods gegaan voor wat boodschapjes en om even te eten. Daarna door naar het hotel. Het rijden ging weer soepel, het vinden van de weg iets minder gemakkelijk, maar uiteindelijk waren we rond 17 uur met een volle maag in het hotel en werd het tijd om bij te komen:) We hadden beiden het lampje uit.

Dinsdag begon de dag erg vroeg, beiden waren we rond 3:21 wakker en daarna elk uur wel een een keer. Uiteindelijk om 5:30 de strijd maar opgegeven. Rond 6:30 is Rob een rondje gaan lopen rond Fenway Park. Het laatste gedeelte was goed vlak, maar rond het hotel was het wel erg heuvelachtig. Met als heftigste de 9e van 10 km waarin in 500 meter met 12% geklommen moest worden. Het was voor Rob onmogelijk om daar te blijven hardlopen 🙂

stijgingspercentage

Daarna naar het ontbijt in het hotel gedaan, simpel maar meer dan voldoende keuze. Dus met een volle maag werd het rond 10 uur tijd om Boston te gaan verkennen. Vandaag zijn we met de tram naar downtown gegaan. Eerst naar Prudential Center voor een Skywalk overzicht over geheel Boston. Dat blijven toch mooie beelden en van bovenaf blijkt Boston best groot te zijn. We moesten nog een nieuwe sim kaart hebben en gingen op zoek naar de AT&T winkel. Die bleek in Boylston Street te zitten. Echt op de finish van de Boston Marathon! De plek van de aanslag van een paar jaar geleden, maar ook de finish van de oudste marathon van de wereld, de 119e uitvoering dit jaar. Er tegenover was de Openbare Bibliotheek, de Public Library of Boston. Wat een groot gebouw met ook nog een historische tentoonstelling over de tijd van de Boston Tea Party. Een gebouw ook vol met kunstwerken en veel werkplekken. Echt erg mooi om te zien. Daarna zijn we gaan lopen naar het begin van de Freedom trail, maar eerst kom je dan door het de Public Garden en Boston Common, 2 mooie parken met bomen in prachtige kleuren en alle rust om even te zitten of rond te lopen. Ook lopen er erg veel erg tamme eekhoorntjes langs. Als ze bij je in de buurt komen gaan ze direct op twee poten staan, give me food human!! Eline vermaakte zich prima terwijl Rob op een bankje blij was met het internet dat hij weer beschikbaar had op zijn iPhone.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Vervolgens zijn we bij de start van de Freedom Trail aangekomen. We halen een boekje bij het info center en maken daar nog wat commotie mee omdat een dakloze man binnen komt wankelen en aangeeft dat hij zich niet goed voelt. Er is voldoende personeel om hem te helpen, dus wij blijven maar niet in de weg staan… Nadat wij vertrekken komt de brandweer en ambu met loeiende sirenes aanrijden. Goed, beginnen aan de trail maar! Het leuke van deze Freedom Trail is dat je die erg makkelijk kan volgen, omdat hij in de straat is aangelegd door een dubbele rij rode bakstenen. Het is een erg leuke route om te lopen en het weer werkte goed mee. Er zijn vele gebouwen die een grote geschiedenis hebben in de onafhankelijkheid van het Verenigd Koninkrijk. Er is dus genoeg te zien en we kijken onze ogen uit. Omdat het donker begint te worden is er geen tijd bij elk gebouw de historie na te lezen in het boekje dat we gehaald hebben. Dit gaan we later op ons gemak in het hotel nog even nalezen. In ieder geval hebben we een geweldige dag gehad en al veel gezien.

Deze slideshow vereist JavaScript.

We gaan terug naar Prudential Center om lekker te eten bij de Cheesecake Factory waar we eerst een nachoplate delen en daarna Eline aan de Enchilades gaat en Rob een pittige pasta met kip neemt. Dit was zoveel en zo overheerlijk dat er geen plaats was voor de Cheesecake… dan maar een stukje meenemen naar het hotel en daar lekker opeten. Dan is het nu tijd om even NCIS en Chicago Fire te gaan kijken met de voetjes omhoog (20.000 stapjes, die voel je wel, haha)… tot morgen (of misschien overmorgen… jullie zien vanzelf weer een blogpost voorbij komen)

Een Reactie op “10 november 2015: First day in Boston

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s