dinsdag 26 mei: de laatste…

Vandaag is onze laatste volle dag in Amerika, nog 1 nachtje slapen en dan gaan we alweer naar huis. Het is omgevlogen, maar tegelijkertijd hebben we zoveel gezien en gedaan, dat het voelt alsof we al heel lang weg zijn.

Rob gaat eerst een rondje hardlopen terwijl Eline aan de blog werkt. Rond een uur of 10 lopen we naar de trein om richting downtown te gaan. Eerste stop: Willis Tower. Even kijken hoe druk het hier is en misschien nog naar het skydeck. Omdat hier 4 uitstekende balkons van glas zijn, is dit weer een hele andere ervaring dan de 360Chicago in het John Hancock Center. Gelukkig valt het heel erg mee met de drukte en pakken we ook deze ervaring nog even mee 🙂

Vlakbij de Willis Tower zit Giordano’s pizza, we kregen de tip hier te gaan eten als we de deep dish pizza nog een tweede kans wilden geven. Zij serveren namelijk de nummer 1 deep dish van Chicago. Omdat we vanavond naar honkbal gaan zal er dan niet veel tijd zijn normaal te eten, tijd voor een uitgebreide lunch dus! De pizza is hier inderdaad echt top! Blij dat we hier nog zijn gaan eten. Niet in de laatste plaats omdat het tijdens het eten enorm begint te waaien en stortregenen buiten, wij eten dus op ons gemakje en wachten tot de buien over zijn. Het is overigens de hele dag raar weer… ’s ochtends bewolkt en enorm benauwd en  ’s middags regen afgewisseld met enorm zonnige perioden. Bizar hoor, het weer in de windy city!

Grappig genoeg komen we als we naar buiten lopen een bordje tegen van Route 66, die begint in Chicago. Hier moet Rob natuurlijk even mee op de foto.

Vervolgens gaan we nog even wandelen door Grant Park. Hier staan een aantal standbeelden die Eline nog graag wilde bekijken, waaronder Agora, een groep ijzeren standbeelden zonder hoofd en armen gemaakt door een Poolse kunstenares.

Hierna is het alweer tijd om naar Wrigley Field te gaan voor de wedstrijd Washington Nationals tegen Chicago Cubs. We zien een geweldige wedstrijd met 4 homeruns, 2 aan beide kanten. Het weer zit ontzettend mee, er staat een flinke wind en die staat de goede kant op. Het blijft spannend tot het eind. De Cubs scoren in de eerste inning, de Nationals in de 7e inning en in de  8e inning scoren ze beide. Door een fout van de Nationals, een bal in de dug out waardoor Herrera naar het tweede honk komt, weten de Cubs het winnende punt te scoren in de 9e inning. Russell weet met een mooie slag (geen vangbal, oeps voor de Nationals…) Herrera binnen te loodsen. Dus ook de Cubs weten te winnen! Geweldig, de thuisclubs in Chicago doen het goed als wij op visite komen, haha 🙂

Dit is de laatste blogpost die we schrijven voor jullie over deze vakantie. Morgen gaan we na het uitchecken nog even winkelen voordat we naar het vliegveld vertrekken. Onze vlucht gaat om 18 uur Chicago time. Donderdag rond 9:30 uur hopen we weer op Nederlandse bodem aan te komen.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s