zaterdag 23 mei: via Soldier Field naar Indiana

Het is weekend, maar dat betekent in ons geval dat de wekker erg vroeg staat. De start van de hardloopwedstrijd is namelijk om 7 uur ’s ochtends. De wekker gaat om 5 uur en rond half zes staan we op en maken we de rit van een paar kilometer naar Soldier Field. Het is echter ongelooflijk maar waar, we komen in de file terecht. Gelukkig heeft Rob zijn kleren al aan en startnummer voor; dus wanneer we om iets na half 7 aankomen in de parkeergarage kan hij zo naar de start lopen. Vanaf de garage is het nog 5 minuten lopen en dan ben je al bij de start. Er zijn nog 10.000 andere hardlopers present. Eerst alle tradities van de Amerikanen, hoort erbij…: het opnoemen van alle gevallen soldaten het afgelopen jaar, daarna America the Beautiful en het volkslied. Deze waardering voor de soldaten kennen wij niet op deze manier in Nederland. Later op de dag merken we dat nog meer.

Rob mag in een van de eerste startvakken weggaan, startnummer 5185. Om hem heen zijn het voornamelijk goed getrainde lopers, tenminste daar lijkt het op. Wanneer het startschot klinkt blijkt het iets minder te zijn en loopt Rob ze in het begin toch wel voorbij. De eerste helft gaat in 41:50 en de tweede helft in 45:23…. Oeps. Het parcours loopt bijna volledig langs Lake Michigan en de skyline van Chicago zien onder het lopen blijft geweldig. Dit was zeker een van de leukste lopen die ik gedaan heb.

Na de wedstrijd vinden we elkaar gelukkig snel. Rob neemt nog wat versnaperingen in de refreshment zone en daarna lopen we op ons gemak terug naar de garage. De terugreis naar ons appartement gaat een stuk voorspoediger dan de heenreis. In het appartement neemt Rob een lange douche en pakt Eline de laatste spullen in de koffers. Vandaag gaat de reis naar Indiana! Morgen gaan we naar de Indy500 in Indianapolis. De belangrijkste autorace in de VS die 200 ronden lang is.

Onderweg komen we een militaire begraafplaats tegen. De oprijlaan ernaartoe is omlijst met enkele tientallen Amerikaanse vlaggen. Ook bij alle graven staan kleine vlaggen naast de grafstenen in de grond geprikt. Waarschijnlijk heeft dit met Memorial Day te maken. In ieder geval ontzettend indrukwekkend… Ook hier zie je hoe Amerika haar soldaten waardeert en herdenkt.

 

Na deze tussenstop gaan we naar onze favoriete supermarkt: Walmart! We struinen lekker rond en kopen wat boodschappen voor op de hotelkamer en voor morgen bij de Indy500. Ook gaan we nog even naar Taco Bell voor wat warm eten. Als we op de hotelkamer aankomen vlakbij het vliegveld van Indianapolis is de middag voorbij. We blijven lekker op de kamer en genieten van een rustige avond, even lekker lui zijn 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s