vrijdag 22 mei: Birthday boy Rob

Vrijdag wordt Rob wakker met een heel klein beetje versiering, goud en zwartglitter gekleurde cijfers 3 en 8. Vandaag is Rob 38 geworden. Als ontbijt een donutkoekje met popcorn… wat wil de birthday boy nog meer 🙂

We willen vandaag een beetje rustig aan doen, mede omdat Rob morgen de Soldier Field 10 mile gaat hardlopen. We vertrekken ’s ochtends eerst naar Fleet Feet Sports, een sportzaak in Old Town waar het startnummer opgehaald moet worden. Na 2 busritten besluiten we het laatste stuk te wandelen.  Old Town blijkt een verrassend leuk stukje Chicago en als we het startnummer binnen hebben en wat gedronken hebben bij Starbucks, besluiten we hier nog een poosje rond te lopen. We genieten van de omgeving en de kleine winkeltjes, die lijken op boetiekjes, zoals je die in bijvoorbeeld de Folkingestraat vindt. Onderweg komen we een grote Target tegen, waar we uiteraard naar binnen moeten en we niet zonder een tasje weer naar buiten lopen….

Hierna pakken we de bus naar het United Center. We hadden gehoopt hier een basketbal wedstrijd van de Bulls te kunnen zien, maar helaas werden zij uitgeschakeld in de playoffs vlak voordat wij naar Chicago vertrokken. De Blackhawks spelen nog wel (ijshockey) in de playoffs. Maar kaarten hiervoor vinden we echt te duur $110 per kaart voor een staanplaats waar je de puck nauwelijks op het ijs kunt zien 🙂 noop, dat doen we maar niet! Even buiten genieten van het stadion en de standbeelden is ook al helemaal leuk. Vooral het standbeeld van Michael Jordan wilde Rob erg graag zien.

Na United Center wil Eline nog graag naar Navy Pier, makkelijker gezegd dan gedaan… we kunnen de bus hierheen niet vinden!! Hoe dom… Na wat rondlopen, een stop bij de Blackhawks fanstore die we toevallig tegenkomen, besluiten we maar te gaan lopen. Je kunt een ‘verdieping lager’ in Chicago; dan loop je een stuk onder de straat door om uiteindelijk weer boven uit te komen. We lopen de trap af om de four blocks naar Navy Pier te gaan lopen en komen daar… de bushalte tegen 🙂 duh… hahahaha. Helaas rijdt de bus net voor onze neus weg… oeps. Dan zien we op het bord dat vanaf 22 mei (vandaag!) de free shuttle weer is gaan rijden! Op 22 mei gaan een aantal stranden in Chicago open, rijdt deze shuttle voor het eerst weer en is ook Navy Pier met al zijn winkels en restaurantjes weer in vol bedrijf. We hebben een enorm grappige shuttle (tram) chauffeur die vertelt over alles wat fout ging deze eerste dag en dat hij na deze laatste rit een flinke borrel gaat nemen ‘there’s a bottle of Vodka that is calling me, can you hear it’.

Navy Pier is echt top! Gezellige bedrijvigheid, mooi uitzicht en lekker souvenirshoppen. Na het halen van een sapje is het tijd om de bus weer op te zoeken. We gaan naar honkbal vanavond!

Na een bezoek aan de sportwinkel in US Cellular Field en het ophalen van wat fout vettig eten zoeken we onze plekken op. Let the game begin! Honkbal is tof! Lekker relaxt, leuke sfeer, makkelijk te volgen en een geweldige vuurwerkshow na afloop. We genieten allebei enorm en de White Sox winnen!!! Nadat de Minnesota Twins in de eerste inning 2 punten scoorden, pakken de White Sox ze in de vierde en achtste inning terug en winnen met 2-3.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s