woensdag 20 mei: windy, rainy city!

Vroeg wakker, rond een uur of 6 en we doen lekker rustig aan. Zo gaat Rob eerst 10 kilometer hardlopen naar Soldier Field en daarna ontbijten we in het appartement. Even de dag plannen en kijken of we onze 2do list nog willen aanpassen. We komen erachter dat Hot Dougs, het restaurantje waar we echte Chicago hot dogs wilden gaan eten, gesloten is sinds oktober vorig jaar. Dat valt dus af. De fietstocht die we wilden gaan doen leidt ons langs bezienswaardigheden die we al gezien hebben en kunnen we alleen vanavond doen… we besluiten dit even te laten voor wat het is. We kunnen altijd zelf nog een blauwe fiets pakken en een rondje Chicago doen 🙂

Vandaag gaan we lopend naar de bushalte vlakbij ons appartement, na een korte busrit gaan we met trein naar Randolph en Wabash. Als we het station oprijden zien we een Ross dress for Less aan de zijkant, haha één van onze favoriete winkels! Rob heeft nog niet zo’n zin aan winkelen; eerst maar even de omgeving verkennen. We belanden op State Street, de tour guide van gisteren in de Hop on Hop off bus noemde dit de goedkope versie van Michigan Avenue. We lopen even rond en Eline vind het gelijk een geweldige straat, toffe winkels en de straat is mooi versierd, we denken in verband met Memorial Day weekend. Het is inmiddels al middag en we gaan eerst even lunchen bij Pret a Manger. En hoe tof, deze zit in de Target!!! We wilden graag naar een Target toe deze vakantie, helemaal goed dus 🙂 na de lunch en een uurtje in Target gaan we verder. We windowshoppen nog bij o.a. Anthropology en Sephora en daarna lopen we terug naar de Ross dress for Less. Helaas is dit niet zo’n fijne Ross, het assortiment valt tegen. Rob kan niets vinden, maar Eline scoort nog wel een paar jurkjes.

Hierna is het tijd wat toeristische attracties te gaan bezoeken, we begeven ons naar Millennium Park waar we ons vergapen aan attracties als de Crown Fountain, de Jay Pritzker Pavillion en natuurlijk Cloud Gate, oftewel the Bean. Een prachtig kunstwerk waarin je jezelf en de hele omgeving weerspiegeld ziet.

Na een korte break met koffie en thee blijkt het te regenen als we opnieuw Millenium Park ingaan, eerst wat motregen… maar al snel lopen we in de stromende regen. Jakkes, tijd om te schuilen… Gelukkig wordt het snel iets beter en we laten onze dag niet verpesten door een beetje water! We lopen door de prachtige tuin Lurie Garden en langs het Art Institute naar Grant Park, op weg naar de grote Buckingham Fountain. Daarna naar Museum Field, waar o.a. een planetarium en een aquarium te vinden zijn. Deze zijn beide al dicht (het is na vijfen), maar we maken wat foto’s van de skyline van Chicago en de standbeelden van de chinese dierenriem die bij het planetarium staan. Verkleumd en nat zijn we blij dat er een bus langs komt die ons weer naar het centrum brengt. Inmiddels hebben we zo’n 18.000 stappen gelopen, dus even zitten mag best 🙂

We gaan op zoek naar een restaurantje om wat te eten, maar Eline kan het niet laten eerst nog even de Macy’s op State Street binnen te gaan. En hoe is het mogelijk, binnen een paar minuten ook nog een tas te vinden die ze mooi vind… Prijs opvragen… even praten met de verkoopster, 10% extra visitor’s korting regelen en… de tas is gekocht! Inmiddels hebben we besloten echte Chicago style deep dish pizza te gaan eten bij Pizano’s. Op weg hier naar toe komen we langs een Garret’s popcorn shop en Eline kan het niet laten hier de original Chicago style popcorn te kopen, de Chicago mix van caramelcrisp en cheesecorn. Zo leuk dit soort dingen te proberen!!!

We delen een thincrust en een deep dish pizza en komen tot de conclusie dat de deep dish toch niet echt iets voor ons is… een combi van pizza en quiche met heeeeel veel kaas op de bodem… wij houden het bij de dunne bodem! Natuurlijk hebben we veel te veel en met een doggybag en al onze aankopen van vandaag, vertrekken we rond een uur of 9 weer met de trein naar ons appartement

 

Ps: we hebben wat problemen met het tonen van foto’s in WordPress, blijkbaar werkt de slideshow niet. Ook in onze oude blogpost hebben we dit probleem. De blog van gisteren is aangepast en we zullen geen slideshows meer gebruiken voorlopig…

Een Reactie op “woensdag 20 mei: windy, rainy city!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s