dinsdag 19 mei: Chicago verkennen

Hoewel het maandag nog best vroeg was toen we in ons appartement aankwamen, zijn we niet meer weggegaan. Nederlandse tijd was het ongeveer 23 uur en we waren behoorlijk gaar van de reis. Lekker rustig aan dus en vroeg slapen.

Natuurlijk werden we vervolgens enorm vroeg wakker… ik geloof dat Eline om 3:30 uur de eerste keer wakker was en Rob rond 4:00 uur. Toch maar proberen nog wat te slapen. Rond 6 uur gaan we uit bed, lekker douchen, wat eten en om 8 uur stappen we in de auto.

We parkeren de auto bij het CTA treinstation Halsted. In Chicago is veel public parking, maar de drukte en de parkeertarieven vinden we niet zo fijn. Daarom gewoon lekker met public transport naar downtown, zoals we dan in San Fran vorig jaar ook gedaan hebben. Op goed geluk stappen we uit en lopen rond…. wow! We zijn in Chicago!!! Genieten. De gebouwen zijn hoog, veel wolkenkrabbers. Er is heel veel te zien als je omhoog kijkt, architecten hebben in Chicago goed hun best gedaan. We lopen langs de Public Library met prachtige ornamenten, komen per toeval een kleine Farmer’s Market tegen waar we even gaan snuisteren en zien de eerste blauwe fietsen in rekken staan. In Chicago vind je op talloze plaatsen deze blauwe fietsen, die mag je voor $7,- een hele dag huren, maar je mag maar 30 minuten achter elkaar fietsen, daarna moet je de fiets even in het rek terug zetten, voordat je verder kan.

Iets na half 10 vinden we de kiosk van de Gray Line, waar we tickets kopen voor 2 dagen Hop on Hop off met de bus of een kleine trolley (soort trammetje). We stappen gelijk op en vertrekken om 10 uur met 3 Engelsen en onze tour guide. Het is extreem rustig… misschien heeft het met het weer te maken? De tegenstelling met gisteren is enorm! We kwamen aan met ongeveer 25 graden en heerlijk weer. Nu is het enorm bewolkt en koud. Zeker boven op de dubbeldekker is het freezing cold! De Engelsen stappen uit bij Navy Pier. Ons plan is om wat te eten bij de Cheesecake Factory op de Magnificent Mile (Michigan Avenue). Wij blijven nog één stop zitten en verlaten dan ook de bus, de tour guide en chauffeuse alleen achterlatend… apart! Overigens zorgt het wel voor leuke gesprekken met andere toeristen en de tour guide, als er maar zo weinig mensen mee gaan.

We lopen vanaf de bus nog even terug naar het kleinste firehouse van Chicago dat we net gepasseerd zijn. Komisch detail is, dat men de naam op dit firehouse verkeerd heeft gespeld, er staat Chirago! Oeps πŸ™‚ Na een korte wandeling vinden we de Cheesecake Factory, deze blijkt onderaan in het John Hancock Center te zitten. We eten een heerlijke, vroege lunch met als toetje uiteraard Cheesecake. We kiezen allebei een slice en krijgen deze… noop niet op! Pfff wat zijn we vol!

We besluiten na de lunch gelijk naar de Observatory te gaan bovenin het John Hancock Center. Bij binnenkomst blijkt dat ze hier enorm aan het verbouwen zijn en dat we het geen Observatory meer mogen noemen… het heet nu 360Chicago. Gekke Amerikanen πŸ™‚ haha nou ok dan! Door prachtige gangen met een heleboel oude foto’s en kaarten van Chicago worden we naar de lift geleid die ons in 45 seconden naar de 94e verdieping brengt vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over Chicago. Helaas kunnen we niet overal naar toe vanwege de verbouwing, maar alsnog is dit een absolute aanrader! Prachtige uitzichten!

Terug op de begane grond, begeven we ons op The Magnificent Mile! Eerste stop: Macy’s, Rob wil graag naar een sportwinkel en Eline zoekt vertier bij Lush, Mac en Bath and Body Works. Het eerste geld is uitgegeven op The Magnificent Mile! Niet best… onze tour guide had ons verteld dat het Magnificent is als je de hele Mile kunt afleggen en al je geld in de portomonnee kunt houden, haha missie mislukt! Maar we zijn helemaal gelukkig anyway :-).

We lopen Michigan Avenue helemaal op en neer, shoppen af en toe en doen een break bij Starbucks. Verder genieten van mooie gebouwen zoals een Presbytarian Church en de Water Tower en lopen we naar de Chicago River. Deze rivier stroomt door het centrum van Chicago en heeft een prachtige blauwe kleur. Bijzonder is, dat in 1900 de stroming van de rivier omgekeerd is, de rivier stroomt sindsdien niet meer richting Lake Michigan. Dit werd gedaan om schoon drinkwater te kunnen garanderen, wat vanuit Lake Michigan wordt gehaald.

We besluiten een hapje te gaan eten bij supermarkt Whole Foods, waar je heerlijke soep kunt halen en een enorm buffet is met warm en koud eten. We halen hier ook nog wat heerlijke koekjes en brood met beleg voor het ontbijt de komende dagen.

Rond een uur of 19 besluiten we de bus te pakken naar een treinstation zodat we weer richting Halsted gaan. Alleen pakken we de bus aan de verkeerde kant van de straat… waardoor de terugreis iets langer duurt dan we dachten. We hebben wel veel van Chicago gezien in ieder geval. Terug in het appartement kijken we nog wat tv en Rob volgt de Blackhawks game (ijshockey) via de iPad. Het duurt echter niet lang voordat we gaan slapen, we zijn ook zo’n 13 uur onderweg geweest vandaag, dus een beetje moe mogen we wel zijn πŸ™‚ maar wat een topdag hebben we gehad!

 

2 Reacties op “dinsdag 19 mei: Chicago verkennen

    • Dat mag ook wel, zaterdag moet ik om 7:00 hardlopen en wil ik t niet zo koud hebben πŸ™‚ vanavond White Sox en misschien donderdag ergens Blackhawks checken. Nog tips daarvoor?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s