maandag 18 mei: Hello Chicago!

Na het verslag van de Nederlandse reisdag is het nu tijd voor de eerste blogpost vanuit het Land van de onbegrensde mogelijkheden. Het in- en uitchecken bij het hotel heeft al met al minder dan 3 minuten geduurd. Alles verliep via een pc en dat was echt ideaal. Even naam invoeren, bevestigen en je bent op weg. Ook de kamer was super. Je moet ervan houden, wc en douche middenin de kamer, maar voor een overnachting voor je gaat vliegen echt een aanrader. Het is direct naast de uiterste uitgang van vertrekhal 3 dus nadat je op Schiphol bent aangekomen met trein of auto ben je binnen 5 minuten op de kamer.

We hebben heerlijk geslapen en op Schiphol waren we ook direct door de check-in. We hadden dit keer alles op de telefoon, dus helemaal geen papier meer hoeven laten zien. Ook zo zijn we weer een stapje verder in de digitale wereld.

Eline heeft nog wat zonnebrandcrème ingeslagen bij de taxfree want vandaag verwachten ze 30 graden in Chicago en een zelfde temperatuur zondag bij de Indy500. Dus dat is geen overbodige luxe. In het vliegtuig blijkt dat alleen Economy vol zit, In de 13 rijen economy plus zitten slechts een handjevol mensen. Dat is ook niet zo gek als blijkt dat er 160 dollar per persoon voor gevraagd wordt…. Maar als je wilt mag je daar wel zitten, als je het maar niet officieel vraagt :-). Wij zitten baan weerszijden van het gangpad en dat geeft beiden bewegingsvrijheid, dat gaan we vaker doen. In het vliegtuig blijkt dat we alleen seatback entertainment hebben, dus 8 films die continue worden herhaald. Note to self 1: volgende keer toch maar eens over een andere maatschappij gaan nadenken. Note to self 2: films en muziek op de telefoon of iPad zetten voor de terugreis

In het vliegtuig krijgt Rob weer een aparte maaltijd, zijn vegetarische hindu maaltijd is wel doorgekomen, de aanvraag van Eline blijkbaar niet. Note to self 3: Ook hierom maar eens over een andere maatschappij gaan nadenken 🙂

De vlucht verliep verder voorspoedig, de wind was gedraaid waardoor we i.p.v. een ruime 9 uur er maar 8u30 over gedaan hebben. Altijd fijn. Daarna waren we door het half lege vliegtuig snel in de terminal. Daar kregen we voor het eerst te maken met de geautomatiseerde customs en immigrations. Bij een computer moeten we de vragen beantwoorden die anders door een douanier gesteld werden. Dit gaat vele vele malen sneller. We hadden om 13:10 uur moeten landen dat was nu het moment dat we met de koffers de aankomsthal uit liepen op weg naar de car rental. Daar ging het ook redelijk snel. We hebben dit keer gekozen voor een standaard auto, het is een Nissan Sentra geworden. De weg naar ons huisje was echter wel volledig vastgelopen. De ringweg om Chicago is echt een drama, maar na een uurtje hadden we de 25 kilometer afgelegd en nu is het bijkomen in ons huisje. In deze Airbnb blijven we de rest van de week. HEERLIJK GENIETEN!!!

2 Reacties op “maandag 18 mei: Hello Chicago!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s