zondag 17 mei: Going North

2015 is weer begonnen en de States kriebelen toch weer. De afgelopen maanden hebben we het beide druk gehad op het werk, dus tijd voor een break. We hebben besloten om voor een korte trip naar een van de grote steden te gaan. New York hadden we al gedaan en Boston willen we graag in combinatie gaan doen met Washington aan het eind van het jaar, daarom kwamen we al snel uit bij Chicago. Dit is de derde stad van Amerika en biedt veel aantrekkelijke bezienswaardigheden en veel Amerikaanse sporten; echt een stad voor ons dus.

Wat willen we gaan zien/doen:

  • Cloud Gate, oftewel the Bean
  • John Hancock Observatory
  • Navy Pier
  • Magnificent Mile, Michigan Avenue
  • Hotdogs eten bij Hot Dougs
  • een fietstocht door Chicago, liefst de city lights at night tour
  • Hop on Hop off tour
  • Winkelen in de Premium Outlets
  • naar Walmart en Target
  • Honkbalwedstrijd (de Chicago Bulls zijn uitgeschakeld, dus basketbal zit er helaas niet in)

En misschien de Willis tower (voorheen Sears), Six Flags Great America, Jelly Bean Factory  en Starved Rock State Park… kortom genoeg te doen, waarschijnlijk tijd tekort!

Mei is een aantrekkelijke maand om heen te gaan. We hebben al een groot aantal vrije dagen en omdat we hierop aansluitend weg gaan, hebben we toch een mooie vakantieperiode  en houden we voldoende dagen over voor een langere vakantie in november.

We hebben deze vakantie vrij low key aangepakt. Dat betekent voor ons dat we ons globaal ingelezen hebben, maar nog geen concrete plannen per dag hebben. We hebben via Airbnb een appartement geboekt voor maandag tot en met zaterdag. Op die zaterdagochtend gaat Rob een 10 mijl hardloopwedstrijd doen rondom Soldier Field, home of the Chicago Bears. De finish is op het veld op de 50 yard lijn.soldier field 10 mile

In hetzelfde weekend staat de Indy500 gepland. Dit is het grootste jaarlijkse sportevenement ter wereld. Er komen ruim 300.000 toeschouwers op af….. Oftewel ander half keer alle inwoners van de stad Groningen komen voor een autowedstrijd naar de Speedway….. We kunnen het nu nog niet bevatten. Dus daarvoor hebben we ook kaarten besteld en wat we dan de laatste dagen tot en met woensdag gaan doen, hebben we nog geen idee van. Woensdag om 18u gaan we de terugreis aanvaarden.

Op zondag 17 mei en zijn we vertrokken naar Amsterdam waar we bij het futuristische Citizen M overnachten. De reis had nogal wat kleine oponthoudjes voor ons in petto. Rob keek met het parkeren bij zijn ouders niet goed uit en reed een velg van de Renault kapot…. En Eline kwam er in de auto naar het treinstation achter dat ze de oplader van de Vivosmart was vergeten. We stonden toch niet op tijd en dus hebben we die nog even opgehaald. Uiteindelijk hadden we om 17u de trein. Van Winschoten naar Groningen zat die bomvol met fietsers en mochten we blijven staan. In Groningen de trein naar Schiphol gepakt en ook die zat bomvol met fietsers; gelukkig hadden we daar wel twee zitplekken in een tussenstuk waar we ook de koffers bij ons konden houden. Om 20u reden we station Schiphol binnen. Daar nog even wat te eten gehaald en zijn toen doorgelopen naar het hotel dat 3 minuten lopen naast vertrekhal 3 ligt.

Op de kamer hebben we nog even naar de livestream van het Nederlandse halve finale bij het basketbal. Donar had de finale al gehaald en de tegenstander is Den Bosch geworden. Nu maar hopen dat de finale meer dan 5 wedstrijden duurt, dan krijgen wij er ook nog iets van mee. Na middernacht is het hoog tijd om te gaan slapen, morgen is de reisdag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s