De natuur rondom Page, dinsdag

Dinsdag beginnen we de dag vroeg bij het ontbijt in ons hotel. Om 9 uur begint onze wandeling met gids door de Lower Antelope Canyon. Deze Canyon wordt beheerd door de Navajo indianen en zij noemen hem ‘Hasdeztwazi’ wat Spiral Rock Arches betekent. Jaren geleden liepen er vele kuddes antilopen in en rondom de canyon, dit verklaart de Engelse naam.

Lower Antelope Canyon is een smalle kloof onder de grond waar je naar afdaalt via een trap. Tijdens de wandeling is het soms ‘kruip door, sluip door’ en je valt van de ene verbazing in de andere… Wat je ziet verandert constant, omdat de lichtinval verandert, de zon dringt binnen in de kloof en laat de meest prachtige kleuren steen zien. Dit is echt een hoogtepunt van onze vakantie, wat een belevenis!

We hebben een heel kort filmpje voor jullie om een indruk te krijgen van hoe prachtig het beneden is.

En een aantal foto’s

Deze slideshow vereist JavaScript.

Na de tour door de Canyon verkennen we Page en winkelen wat in de Safeway en Walmart. We zien de korte parade die ter gelegenheid van Veterans Day door het stadje komt en we genieten van Starbucks met een broodje. Na de middag gaan we Horseshoe Bend bekijken. Bij Horseshoe Bend maakt de Colorado River een draai van 270 graden om een rots heen, een prachtig gezicht. Het is een korte wandeling door heel veel zand om er te komen en met de heerlijke temperatuur erbij, voelt het net of we op het strand zijn.

Omdat het nog vroeg is besluiten we na Horseshoe Bend door te rijden naar Glen Canyon Dam en Lake Powell. Samen liggen deze bezienswaardigheden in de Glen Canyon National Recreation Area. In 1966 werd de dam voltooid en deze zorgde ervoor dat het stuwmeer Lake Powell ontstond achter de dam. Dit meer is erg populair bij watersporters en de haven van Waheap ligt vol met prachtige boten. We hebben over de dam gelopen en hier hoor je het water echt naar beneden storten om elektriciteit op te wekken, indrukwekkend! Er zijn trouwens veel mensen die het enorm jammer vinden dat de dam gebouwd is, omdat Glen Canyon daarvoor een prachtig natuurgebied was, grote delen hiervan staan nu onder water.

4 Reacties op “De natuur rondom Page, dinsdag

  1. Echt heel erg mooi, die van jullie samen is ook wel heel bijzonder en zal een mooie herinnering blijven(alle fotos natuurlijk) maar we zien deze wel in groter formaat in jullie huis terug ergens aan de muur….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s