Van Torrey naar Moab, zaterdag

Zaterdag rijden we van Torrey naar Moab, een plaatsje vlakbij de nationale parken Arches en Canyonlands. In onze oorspronkelijke planning wilden we maar liefst 3 nachten in Moab blijven en wellicht een raft tour gaan doen. Het bleek echter enorm lastig om een hotel in Moab te krijgen. Bovendien willen we verderop in onze reis in Page voldoende tijd hebben voor een aantal activiteiten… de prioriteiten zijn dus iets verschoven.

We vertrekken na een lekker ontbijtje vroeg uit het hotel en stoppen in Capitol Reef nog even bij Panorama Point en The Castle. Onderweg naar Moab besluit Rob een kleine omweg te maken naar Sego Canyon. Hier zijn ook diverse tekeningen op de rotsen te vinden, net als in Capitol Reef. Helaas zijn sommige tekeningen aangevuld (beklad) met hedendaagse teksten en woorden, maar gelukkig zijn er ook nog genoeg originele rotstekeningen te bewonderen. Na Sego Canyon rijden we door Moab heen en beginnen we aan de La Sal Mountain Loop Tour. Dit is een route van 60 mijlen (zo’n 96 km.) door de bergen. We hebben op internet gelezen dat het een mooie route is en een mountainbiker die er een paar dagen geleden was, heeft er maar liefst twee beren gezien. Wij hebben nog geen beren gespot tijdens onze vakantie en hopen dat we dit nog mee mogen maken… De route is prachtig, mooie omgeving en continu geweldig uitzicht. Bovenop de berg ligt een behoorlijk pak sneeuw. We denken de afdrukken van berenpoten te zien in de sneeuw… maar die beer zelf? Die laat zich niet zien… we moeten het doen met een paar herten. Het mag de pret niet drukken, de omgeving is prachtig, zeker wanneer we een heel stuk langs de Colorado River rijden waar zich ook diverse kampeerplaatsen bevinden. Ondanks dat het al november is, zijn deze plekken goed gevuld met voor het merendeel tentjes. Naast de weg is een fietspad en het wemelt van de fietsers, vooral mountainbikers. Rob ziet het ook al helemaal zitten….

Deze slideshow vereist JavaScript.

Na de La Sal tour doen we wat boodschappen en halen koffie bij de Starbucks, dat was al een poosje geleden, heerlijk! Daarna gaan we naar de Rodeway Inn om in te checken. Dit hotel was niet goedkoop (weinig aanbod/veel vraag…) maar bij het inchecken worden we geholpen door een ietwat rare vrouw… op de kamer blijkt dat Wifi totaal niet werkt en de tv geeft alleen maar zwartwit beeld. Grappig hoe de goedkope hotels geweldig kunnen zijn en de dure…. Ach, het is voor één nachtje en we hoeven hier alleen maar te slapen. Wij vermaken ons wel! Moab is trouwens een prachtige plaats waar we ’s avonds genieten van een wandeling. Veel bedrijvigheid, winkeltjes en restaurants. Het wemelt hier van de mensen. Dat hebben we wel een beetje gemist sinds Oakhurst.

2 Reacties op “Van Torrey naar Moab, zaterdag

  1. Mooi om jullie verhalen weer te lezen en de geweldige fotos te zien, van Wouter en Jasper willen graag meer video,,en de berensporen moet je volgens Jasper volgen tot je bij de beer bent,dan klik en snel weer wegwezen! Haha van mij hoeft het niet hoor! Genieten jullie maar weer verder van alle moois daar!! Xxxx

    • Ik denk dat Jasper nog even op junior ranger cursus moet (kan in elk park hier), volgens mij moet je juist niet hard wegrennen, maar rustig blijven… Maar wellicht dat hij mij dat ooit kan leren.

      Filmpjes werken we aan, maar internet werkt niet overal even goed mee. Hopelijk kunnen we dat vanuit Vegas nog goed maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s