Genieten van Arches, zondag

We beginnen de ochtend vroeg vandaag, snelle douche, een broodje naar binnen werken en weg uit dit hotel. We besluiten nog wel wat lekkers voor onderweg te halen bij het Love Muffin café aan de overkant van de straat, hier staat de rij bijna buiten, dus dat duurt even. We zijn erachter gekomen dat er dit weekend twee festivals in Moab zijn en gisteren (zaterdag) was er een hardloopwedstrijd. Dit verklaart de drukte en de moeite die het ons koste om een hotelkamer te vinden.

We hopen vandaag voldoende tijd te hebben voor Arches en Canyonlands… hoeveel je ook ziet, er blijft zoveel moois onderweg waar je geen tijd voor hebt… en dat zal ook vandaag het geval zijn. We komen er gaandeweg de middag achter dat het geen haalbare kaart is om ook naar Canyonlands te rijden, dan zouden we Arches tekort doen. Canyonlands komt dus op onze bucketlist, hopelijk komen we daar nog eens. Arches is zo mooi, daar willen we vandaag het maximale uithalen. We  doen diverse korte wandelingen naar Balanced Rock, The Windows, Sand Dune Arch en Broken Arch. Ook doen we een langere wandeling van 5 kilometer met een stijging van 148 meter naar Delicate Arch. We bezoeken diverse uitkijkpunten zoals Courthouse Towers, Petrified Dunes,  Salt Valley en Park Avenue. Op het verlanglijstje blijft de wandeling naar Landscape Arch staan, deze hele fijne, lange boog hebben we helaas niet kunnen bezoeken vanwege tijdnood. Moab, Arches en Canyonlands, wij hopen terug te komen hier!!!

Deze slideshow vereist JavaScript.


Veel te laat (het is al na vieren) rijden we weg uit Arches, het is nog zo’n 3,5 uur rijden naar Kayenta, onze uitvalsbasis voor Monument Valley. Terwijl we in de auto zitten gaat de zon onder; aan de horizon zien we de meest prachtige kleuren. Het grootste deel van de route naar Kayenta moeten we in het donker afleggen. Vervelende hiervan is het overstekende wild dat je kunt tegenkomen. In de schemering rijden we over een lang stuk weg waar wordt gewaarschuwd voor overstekende herten. Er staat dat er al 361 herten zijn doodgereden, de tijdspanne waarbinnen dit gebeurd is, wordt niet genoemd. We zien een aantal herten direct langs de weg staan grazen en verderop ligt helaas ook een dood hert naast de weg, naar om te zien. Een behoorlijk aantal mijlen verder, het is inmiddels pikkedonker, ziet Rob godzijdank tijdig een paard dat vlak voor de auto oversteekt. Hij waarschuwt Eline, die op tijd remt en we zien het paard veilig in de duisternis verdwijnen. In het donker rijden hier betekent je snelheid aanpassen, voeten bij de pedalen en groot licht aan waar mogelijk. Gelukkig doen wij bijna al onze reisdagen overdag.

Wat gaat onze reis snel, we gaan nog naar Monument Valley en Page en dan zit het reisdeel er alweer op! Hoewel we enorm veel zin hebben in Vegas voelt het ook wel raar. Maar één ding is zeker, we GENIETEN van iedere minuut.

Een Reactie op “Genieten van Arches, zondag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s