Genieten van Bryce en Wall Street, woensdag

Woensdagochtend hebben we het rustig aan gedaan. Op het programma staat een trail van slechts 5 kilometer. De combinatie van de Queens Garden Trail met de Navajo Loop Trail heeft onze aandacht getrokken en die willen we vandaag gaan doen.

Rond een uur of elf vertrekken we naar Bryce Canyon National park, dat is zo ongeveer 4 kilometer van ons hotel. We kijken even rond in het Visitor Center en daarna rijden we met de auto naar het Sunrise Point, dat is een uitkijkpunt en ook meteen het beginpunt van de trail die we willen lopen. Wat we daar zien is echt onvoorstelbaar… We staan op ongeveer 2450 meter hoogte en kijken uit over Bryce Canyon. Vol verbazing en verwondering kijken we onze ogen uit… Wat een kleuren, wat een prachtige rotsformaties/steenkolommen… deze steenkolommen noemt men Hoodoos. Dennis had ons net aangegeven dat hij dit het mooiste park vond van zijn reis vorig jaar. We snappen gelijk waarom, dit overtreft bijna alles wat we hiervoor gezien hebben.

Onze wandeling gaat in eerste instantie vooral bergaf, later zien we dat we in de eerste anderhalve kilometer ongeveer 250 meter gedaald zijn. We lopen afwisselend door een steen- en dan weer naaldboomlandschap. Echt na elke bocht verandert de wereld weer en vallen we van de ene in de andere verbazing. Op een kruispunt kunnen we kiezen uit twee varianten, de ene gaat via Two Natural Bridges en de andere via Wall Street. Beiden kozen we voor het laatste en man, man, man, wat zijn we blij dat we dat gedaan hebben. Na ongeveer een kilometer komen we bij Wall Street aan (zie ook het filmpje onder aan deze blogpost). De treden zijn net breed genoeg voor 1 persoon, als je dan recht naar boven kijkt, steekt de muur 200 meter boven je uit… wat voel je je dan klein. Via vele haarspeldbochten klimmen we naar boven en staan een kilometer later op de toppen van Wall Street. Het was een klim van zo’n 200 meter, dus circa 20%. Maar je bent zo betoverd door je omgeving dat je dit nauwelijks merkt. Gedurende de klim hebben we elkaar wel tien keer aangekeken met een blik van ‘wat zijn we bevoorrecht dat we dit mogen meemaken’. De lichtinval, de hoogtes, de kleuren op de Hoodoos. Het is echt één van de indrukwekkendste dingen die we deze vakantie gezien hebben.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Nadat we boven aan gekomen zijn lopen we langs de rand van de canyon terug naar de auto. Continu heb je een overzicht over het hele park en kan je kilometers ver kijken. Het is echt fenomenaal. Met de auto hebben we daarna nog de scenic route gereden en nog vele uitkijkplaatsen bezocht, een aantal vinden jullie terug op de foto’s hieronder. Dit park is niet groot en lijkt vanuit de auto niets bijzonders, maar als je de tijd neemt om een wandeling te maken val je echt van de ene in de andere verbazing!!!

Filmpje van Wall Street:

3 Reacties op “Genieten van Bryce en Wall Street, woensdag

  1. Leuk om te horen dat jullie Bryce een erg mooie plek vinden. Als ik aan onze vakantie van 1993 terugdenk dan is dat ook 1 van de herinneringen die het best zijn blijven hangen.

    • Eigenlijk heeft elk park zijn mooie dingen als je er maar in wilt investeren om even het park in te gaan. Alleen de scenic route rijden met de auto dan krijg je de hoogtepunten niet echt mee… Gisteren in Arches ook weer, als je dan onder of naast zo’n boog staat besef je pas hoe indrukwekkend moeder natuur is en hoe klein wij zijn.

      Maar voor jullie duidelijker geworden dat je dit rondje nog een keer moet doen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s