Wandelen in Zion National Park, maandag

Nadat we maandagochtend genoten hebben van de zonsopkomst over de Three Mary’s vertrekken we riching Zion.
Het is de bedoeling vandaag twee trails te gaan lopen: de Watchman Trail en de Emerald Pools Trail.

We beginnen met een bezoek aan het Visitor Center voor wat informatie en natuurlijk een magneet. Vlakbij het Visitor Center begint de Watchman Trail, we lopen naar de borden en beginnen aan onze wandeling omhoog. Dit is geen wandeling naar de Watchman rots, maar een wandeling die zorgt voor een mooi uitzicht op de rots, bovenaan is er een kleine loop (rondje) met prachtige vergezichten. Onderweg is er genoeg te zien en we genieten volop. Hopelijk genieten jullie een beetje mee door de foto’s.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Nadat we deze trail van zo’n 5,5 km. hebben voltooid is het tijd voor lunch, een broodje en wat drinken in de zon op een bankje bij het Visitor Center, heerlijk! Hierna begeven we ons richting het begin van de Emerald Pools Trail, een wandeling die ons langs 3 natuurlijke baden zal leiden, twee keer inclusief waterval. Naar de Lower Emerald Pool volg je een verhard pad, makkelijk begaanbaar en je hoeft maar een klein beetje te klimmen. Middle Emerald Pool bereik je via een zandpad en je merkt dat het steeds steiler wordt. Upper Emerald Pool is een behoorlijke klim over leuke rotspartijen… de beloning is gelukkig prachtig. We genieten van de rust en sereniteit van de omgeving. De tegenstelling met Death Valley kon bijna niet groter zijn, in Zion is veel water en natuur, op en top groen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Nadat we de ook tweede trail (zo’n 6 km.) hebben voltooid is de koek wel een beetje op… we zijn wat sneller moe de afgelopen dagen. Heeft waarschijnlijk ook te maken met alle indrukken, want wat maak je vele mee in korte tijd! We hebben het gevoel alsof we al minstens 3 weken op pad zijn. Lekker naar de hotelkamer dus, zin om uit eten te gaan hebben we niet, dus we halen weer eten uit de Deli van de supermarkt. en genieten van een rustige avond.

Een Reactie op “Wandelen in Zion National Park, maandag

  1. Mooi om te zien en mee te beleven…maar in het echt is het natuurlijk nog mooier!! Geniet ervan! En rust inderdaad even goed uit om weer meer nieuwe indrukken op te kunnen nemen. Xxxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s