Sequoia en Kings Canyon, vrijdag

Vanwege de lange wandeldag van gisteren, hebben we even tijd nodig om op te starten ’s ochtends. Toch gunnen we onszelf niet te lang, Sequoia en Kings Canyon zijn namelijk meer dan 2 uur rijden vanaf Oakhurst. We stellen de navigatie in op Grant Grove Village om daar de General Grant Tree te bekijken en dan via de Generals Highway naar beneden af te dalen.

Groot is de hilariteit als we na een paar uren rijden ineens Three Rivers passeren, huh dat is toch?! Ja, dat is beneden in Sequoia National Park, dichtbij de General Sherman Tree! Hoe we dat nou weer gedaan hebben!? Geen idee… maar het maakt helemaal niets uit, want nu rijden we gewoon naar boven en zo weer terug naar Oakhurst vanavond, ook helemaal prima!

We komen het park binnen via de Ash Mountain Entrance en onze eerste stop is Tunnel Rock, waar Rob even bovenop klimt. Vervolgens rijden we door het Giant Forest waar we de eerste foto’s van de gigantische sequoia’s maken, jemig wat ben je klein naast zo’n enorme boom! Onderweg worden we verrast door een coyote die wat loopt te scharrelen op de weg, na wat foto’s passeren we hem voorzichtig en rijden door richting de General Sherman Tree. De Sherman Tree bereik je door een kort, maar steil pad te volgen. Onderweg zie je diverse andere sequoia’s en een heleboel schattige eekhoorntjes (die Eline van Rob eigenlijk niet meer op de foto mocht zetten… maar dat deed ze toch 🙂 ). Je passeert een megagrote sequoia plak (doorsnede) en een omgevallen sequoia waar een tunnel in gemaakt is zodat je er doorheen kunt lopen. Erg indrukwekkend is de tak die naast Sherman Tree ligt, deze tak brak in 2006 van de boom af en is net zo groot als de gemiddelde boom die wij in Nederland kennen… gelukkig vernielde de tak alleen een deel van het hekwerk en het wegdek.

 

Deze slideshow vereist JavaScript.

Na het Sherman Tree Trail rijden we over Generals Highway naar boven, vanaf Sequoia naar Kings Canyon richting Grant Grove Village en de General Grant Tree. De route is prachtig, niet alleen vanwege de sequoia’s, maar het gehele landschap en de prachtige uitzichten. We stoppen even bij het Visitor Center in Grant Grove Village om een magneet te kopen, Eline legt namelijk een hele verzameling aan van alle parken waar we komen. We hebben eerder in Sequoia al bij het Lodgepole Visitor Center gestaan, maar deze was dicht; dat tref je meer deze tijd van het jaar, het seizoen is in deze parken al voorbij. Campgrounds zijn dicht en Visitor Centers en winkels gesloten. Niet erg, je moet je er alleen op voorbereiden en voldoende eten en drinken meenemen. Als we op de parkeerplaats bij het Grant Tree Trail aankomen is er gelijk genoeg te zien, een hele groep sequoia’s dicht bij elkaar en de Twin Sisters sequoia’s die aan de onderkant met elkaar verbonden zijn. De wandeling naar Grant Tree brengt ons langs Michigan Tree, een boom die in 1931 omgevallen is door de (water)bron die onder zijn wortels omhoog kwam. Eline zet de zoveelste eekhoorn op de foto en we genieten van de General Grant Tree. Net zoals zoveel sequoia’s is ook deze boom gekwetst door vuur. Eerst probeerde men het vuur in Sequoia en Kings Canyon te bestrijden, maar gaandeweg is men erachter gekomen dat kleine brandjes ervoor zorgen dat de bomen juist beter groeien. As is een zeer geschikt groei(kweek)bed voor sequoia zaden en door het vuur worden bomen die om een sequoia heen groeien uitgeroeid, waardoor de sequoia meer ruimte krijgt.

 

Deze slideshow vereist JavaScript.

We zijn ook nog op zoek geweest naar een omgevallen sequoia waar je volledig doorheen kunt lopen omdat hij hol is. We hadden hierover gesproken met een andere toerist tijdens de Sherman Tree Trail. We hebben gezocht, nog eens rondgelopen en weer gezocht, maar niet gevonden. Op internet de route nog eens bekeken en we lezen over de Fallen Goliath en de Fallen Monarch… twee maar liefst?! Geen idee hoe we die gemist kunnen hebben… volgens mij hadden ze die stiekem verplaatst toen wij er liepen! Hahaha… nou ja, je kunt niet alles hebben.

Tijdens de terugrit stoppen we op een gegeven moment omdat Eline liever niet in het donker over de Freeway verder wil rijden, Rob neemt het stuur over. Als we uitstappen op de parkeerplaats merken we dat de storm dichtbij is, het waait enorm! Onderweg komen de eerste regendruppels naar beneden en tegen de tijd dat we Oakhurst bereiken spoelt het. Snel wat boodschapjes doen, de tank volgooien en wat fastfood eten bij Jack in the Box. We kunnen er weer tegen en gaan snel naar het hotel, relaxen en de koffers inpakken. Het is later dan verwacht en morgen wacht ons een lange reisdag!

Een Reactie op “Sequoia en Kings Canyon, vrijdag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s