rit van Oakhurst naar Death Valley, zaterdag

Gisteravond hebben we al besloten dat we ons programma voor vandaag iets willen aanpassen. Het plan was oorspronkelijk om vanaf Oakhurst gelijk Death Valley door te rijden en te overnachten in Amargosa Valley. Dit lijkt ons nu iets te ambitieus… we zijn allebei moe van de lange dagen donderdag en vrijdag en willen wel de rust en tijd hebben om Death Valley te bekijken. Het plan werd daarom om via Tioga Pass naar Bishop of Lone Pines te rijden en daar te overnachten.

Als we wakker zijn en de laptop aanzetten blijkt echter dat we onze plannen wederom moeten omgooien. Het heeft de hele nacht geregend en hoog in de bergen betekent regen: sneeuw. Tioga Pass is gesloten vanwege de gevallen sneeuw… shit… dat is even een tegenvaller! We realiseren ons al snel hoe bevoorrecht we zijn met alle prachtige natuur die we hebben gezien de afgelopen dagen en treuren niet lang. Dat wordt dus een dagje kilometers vreten over de snelweg. Let’s go!

We dalen af richting Los Angeles, rijden onder Sequoia National Park door en dan weer naar boven. We hebben het plan in Lone Pines te overnachten, maar als we dit stadje bijna bereikt hebben is het nog vroeg op de dag en we zijn beide nog niet flauw van het rijden. We besluiten daarom toch door te rijden naar Death Valley. In eerste instantie richten we ons op Stovepipe Wells, maar het verderop gelegen Furnace Creek trekt ons toch meer. De hotels hier zijn volgens internet en de reisboeken echter lang van tevoren volgeboekt… een telefoontje leert ons dat er nog plaats is, maar voor we kunnen boeken wordt de verbinding verbroken en de cell service in de nationale parken… tsja…. Nou dan maar doorrijden op de gok dus.

We zijn Death Valley binnengekomen via de 190 en passeren Stovepipe Wells waarna we even stoppen bij de Mesquite Flat Sand Dunes. Enorm veel zandduinen midden in het rotsachtige droge Death Valley, heel apart om te zien. Het is best rustig dus kunnen we onze eigen voetstappen zien in het verder onberoerde zand, gaaf hoor!

Nadat we aankomen in Furnace Creek rijden we eerst naar de Furnace Creek Inn, we hadden het idee dat we hierheen hadden gebeld… maar de kamerprijzen beginnen hier bij $380,-…. Eh nee dank u! Snel rijden we terug naar de Furnace Creek Ranch. Dit is het zusje van de Inn en nog niet goedkoop met $185,- voor één nacht, maar je betaald natuurlijk voor de locatie en die is werkelijk fantastisch! Zo gaaf dat we zover gekomen zijn vandaag en dat we op zo’n mooie locatie mogen overnachten, middenin Death Valley! Jullie begrijpen, wij genieten volop!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Een Reactie op “rit van Oakhurst naar Death Valley, zaterdag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s