Panorama Trail Yosemite, donderdag

Donderdag begint de dag vroeg, iets na 5en zijn we wakker en om 6:22 uur zitten we in de auto. Als we wegrijden is het nog donker, we zien de zon opkomen als we in Yosemite rijden, een prachtig gezicht, de bergen gehuld in een roze gloed.

Ruim op tijd komen we aan bij Yosemite Lodge, om 8:15 kunnen we hier in de bus stappen die ons in circa een uurtje naar Glacier Point zal brengen. Vanaf Glacier Point start onze wandeling naar beneden, naar Happy Isles.

De wandeling brengt ons vanaf Glacier Point langs Illilouette Fall, Panorama Point, Nevada Fall en uiteindelijk Vernal Fall. Veel dalen, wat Rob best lastig vindt, maar ook een mooi stuk klimmen na Illilouette Fall, hier heeft Eline het behoorlijk moeilijk.

We genieten volop, wat een prachtige wandeling, het uitzicht waar je continu op getrakteerd wordt… niet te beschrijven…. zo mooi!

Nadat we de top van Nevada Fall bereiken, rusten we een poosje. Even wat eten en drinken, genieten van het uitzicht en heeeel veel foto’s maken. Als we verder lopen, kiezen we voor de moeilijke optie naar beneden, de Mist Trail. Zo, dat hebben we geweten! Vanaf hier gaat de steile afdaling dwars door een enorm rotsachtige omgeving, het uitzicht maakt alles goed, maar het vergt opperste concentratie om zonder kleurscheuren naar beneden te komen. Gelukkig wordt het pad gaandeweg minder steil en bereiken we Vernall Fall, wederom een prachtig plaatje, net een ansichtkaart. Zoals wel vaker tijdens de route, is even onduidelijk welke kant we op moeten hierna…. Even afwachten dus en kijken waar de meeste mensen vandaan komen en heen lopen. Blijkt dat we via een steile rots omhoog moeten en daarna afdalen via talloze traptreden. De afdaling is wederom behoorlijk steil en in het begin zijn de treden zo’n 40 tot 50 cm. hoog. Gelukkig is er een reling om ons aan vast te houden. Als we de traptreden hebben overwonnen is het nog een paar kilometer dalen over makkelijk terrein voordat we bij Happy Isles aankomen. Het was af en toe zwaar, maar wat spectaculair! Een overwinning op onszelf, in totaal hebben we 14,5 kilometer gelopen.

De rit terug via de shuttlebus duurt een klein kwartier en na wat koffie en chocola aanvaarden we de terugreis naar Oakhurst. Het is inmiddels zo laat dat we de zon zien ondergaan. Zonsopkomst en zonsondergang meemaken in Yosemite, het was een bijzondere dag!

Geniet mee via de foto’s hieronder.

We hebben ook allebei de GoPro camera op ons hoofd gehad, maar hebben een aantal uren aan beeldmateriaal die we nog moeten uitzoeken. Bewegende beelden volgen dus later…

Deze slideshow vereist JavaScript.

Een Reactie op “Panorama Trail Yosemite, donderdag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s