De laatste dag in San Fran, maandag

In de ochtend doen we even lekker rustig aan. Tijd voor een handwasje, een blog schrijven en uitgebreid douchen.

Rond de middag vertrekken we met de trein naar San Fran, hierna een stukje lopen om bij een soort busterminal de Golden Gate Transit op te stappen. Deze bus brengt ons in rap tempo aan het begin van de Golden Gate Bridge. Geweldig om de bekende brug eindelijk van dichtbij te zien en om erop te lopen!

IMG_3591 IMG_3600 IMG_3617 IMG_3621IMG_3640

We worden op de brug kort geïnterviewd door een journalist die wil weten wat wij vinden van het idee entree te gaan vragen voor het wandelen en fietsen over de brug. De automobilisten moeten tol betalen, het vragen van entree aan de fietsers en voetgangers zou ervoor zorgen dat de tol niet steeds hoeft te stijgen en dat bepaalde voorzieningen (toiletten) in stand gehouden worden. Wij geven aan dat het in Nederland heel normaal is om voor het toilet te betalen, misschien is dat voor hier ook een idee? Grappig om te zien hoe verbaasd de journalist hierover is.

Iets verderop spotten we onder de brug een aantal dolfijnen, heel onverwacht, dus des te leuker!

IMG_3633 IMG_3635

Na onze wandeling op de brug nemen we de bus richting het centrum van de stad, we willen Union Square bezoeken en vanaf daar naar het Caltrain station wandelen.

Eenmaal aangekomen op Union Square spelen we hangtoerist 🙂 we nemen foto’s, genieten van de omgeving en mensen kijken. Na een poosje steken we de weg over en gaan we Macy’s in, het is de bedoeling een hapje te gaan eten bij de Cheesecake Factory, maar Eline kan de kerstafdeling niet zomaar links laten liggen….

IMG_3649 IMG_3652 IMG_3655 IMG_3663

Na dit korte uitstapje vinden we helemaal bovenin de Cheesecake Factory waar we met uitzicht op Union Square heerlijke burgers eten. Met als toetje natuurlijk een stuk cheesecake, we kiezen voor de originele Dutch Apple versie, hoe kan het ook anders :-). Blij dat we één stuk gedeeld hebben, want man, man, man wat zijn we vol!


IMG_3664 IMG_3666

Na het eten wandelen we rustig weg van Union Square, door de winkelstraten. Alle bekende merken en winkels zijn aanwezig en her en der schieten we een winkel in. Belangrijkste aankoop van de avond is een Amerikaanse simkaart zodat we vanaf nu zoveel mogelijk overal internet hebben. In de nationale parken zal het bereik niet altijd geweldig zijn, maar we zijn in ieder geval niet meer alleen maar afhankelijk van Wifi. Als we flauw zijn van het winkelen, vervolgen we langzaam onze weg richting het station en genieten van alles wat we onderweg zien, San Fran in de avond is prachtig! We lopen onder andere door Yerba Buena Gardens met de prachtige Martin Luther King fontein.

IMG_3670 IMG_3669

Na een bezoek aan de Whole Foods voor wat boodschappen en avondeten zit de laatste dag in San Fran er dan echt op…. Morgen de eerste reisdag. Let the roadtrip begin!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s