Reisdag 1 San Francisco naar Oakhurst

Dinsdag was onze eerste reisdag in Amerika. Eerst nog even douchen en dan de koffers inpakken. Laatste controle of we niets vergeten zijn en dan kunnen de koffers in de auto. De GoPro gaat aan, navigatie erbij en voor het laatst gaan we de echt steile weggetjes van Brisbane af. Op naar Yosemite waar we tot zaterdag in Oakhurst  verblijven. Het is zo’n vier uur rijden in totaal. Eerst gaan we langs Stanford en Los Altos (zie het huis met DE GARAGE waarin Steve Jobs en Steve Wozniak hun eerste Apple in elkaar zetten) en Cupertino. Gewoon even een paar fotomomentjes.

IMG_3678 IMG_3676

Apple hoofdkwartier

Apple hoofdkwartier

Onderweg stoppen we nog twee keer bij een Mall voor wat kleine boodschapjes, wat drinken bij de Starbucks en eten bij Subway. We kopen o.a. een kleine waterkoker en een autolader voor de telefoon (die we als TomTom gebruiken).  Ook tankt Rob voor de eerste keer.

IMG_3682

Lange tijd volgen die grote Malls elkaar in snel tempo op langs de snelweg, maar als we de weg naar Yosemite opdraaien verandert de wereld. Het is niemandsland met heel, heel, heel af en toe en dorpje en vooral veel natuur. Van dorre vlakten tot groene gebieden en met veel goed lopende hellingen. Het is echt erg mooi om dit te zien. Lange wegen, soms recht, maar veel vaker kronkelig. Langs de kant van de weg vele brievenbussen naast elkaar, maar in de verste verte geen huis te bekennen. Heel apart.

We hebben de timelapse van de laatste twee uur samengevat in een filmpje van iets meer dan een minuut hieronder.

Na even zoeken komen we aan bij het Best Western hotel in Oakhurst. Het hotel is net een bungalowpark met verschillende units in een bosrijke omgeving. Je rijdt naar je kamer toe, wij zitten achteraan op het park  in een unit met 16 kamers en dan op de 2e verdieping.

De kamer van het hotel is echt immens met balkon en in het plaatsje zelf is lekker veel bedrijvigheid met hotelletjes en winkels. Hier zitten wij prima de komende dagen.

Woensdag gaan we voor de eerste keer Yosemite verkennen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s