dag 2 in San Fran, zondag

Zondag begint de dag om 6 uur. We hebben wat onrustig geslapen, bang om de wekker niet te horen… bovendien hadden we overdag natuurlijk al een paar uur geslapen.
Eline maakt een ontbijtje en we springen onder de douche. De auto zetten we weer op het Caltrain station en we maken een korte wandeling naar de bushalte waar lijn 8X ons op zal pikken op weg naar Pier 33. Rob maakt de wandeling nog even een keer… want hij vergeet z’n telefoon in de auto.
Hardlopen komt er niet zo van in deze heuvelachtige omgeving, dus een beetje looptraining is nooit weg. De bus komt om de paar minuten, dus eentje missen is absoluut niet erg.
Ruim op tijd komen we aan op Pier 33, nog even wachten dus, de mensen die met de boot van 9:10 uur gaan mogen net aan boord, wij gaan met die van 9:30 uur.
De boottocht alleen is al een feest, het is prachtig weer, we genieten van de zon en het schitterende uitzicht op San Francisco en Alcatraz.

IMG_3325 IMG_3332 IMG_3335 IMG_3354

Op Alcatraz dwalen we wat rond op het eiland, raar idee dat hier zoveel jaar geleden een gevangenis in vol bedrijf was en de bewakers met hun gezinnen bij de gevangenis op het eiland woonden in goede harmonie.
We doen de Cellhouse audio tour die gewoon in het Nederlands beschikbaar is. Grappig om iedereen met koptelefoons op te zien lopen en dat je met een bepaald groepje steeds op hetzelfde moment naar hetzelfde punt toe wilt omdat de stem uit je koptelefoon je hierheen dirigeert. We bekijken cellen, horen ervaringen van kinderen die op het eiland woonden, de bewakers die er jaren hebben gewerkt en gevangenen die hebben geprobeerd te ontsnappen. Na de audio tour een kort bezoek aan de giftshop om wat magneten te scoren en dan snel weer naar de boot. Wij gaan namelijk ook nog naar Angel Island, dit eiland is gebruikt als ranch, legerkamp, fort, quarantainekamp en immigratiestation. Er is genoeg te zien qua natuur, oude gebouwen en prachtig uitzicht op Alcatraz en San Fran. We zien talloze mensen wandelen en fietsen op de steile wegen in de hitte. Wij hebben een tramtour bij ons arrangement in en dit is toch wel erg relaxt. In rap tempo worden we over het eiland gereden door John, een dame op een bandje vertelt ons alles wat we maar willen weten. Op mooie plekken stopt John even zodat we rustig een foto kunnen maken, hij snoert de dame de mond en vertelt zelf de meest grappige anekdotes. Na onze tramtour besluiten we rustig wat te gaan eten en vooral drinken (warm!!) voordat we op de boot terug moeten. We zitten heerlijk in de zon en verbranden zowaar onze snoetjes een beetje.

IMG_3359 IMG_3364 IMG_3375 IMG_3379 IMG_3391 IMG_3425 IMG_3442 IMG_3454

Terug van de boot lopen we langs het water naar de zeeleeuwen bij Pier 39, we vangen af en toe een glimp op van Fisherman’s Wharf, maar die drukte trekt ons niet echt. Vooral Eline geniet van de zeeleeuwen en maakt talloze foto’s. Geweldig hoe die beesten daar lui liggen te zijn en af en toe flink ruzie maken als er één een verkeerde beweging maakt.

IMG_3471 IMG_3472 IMG_3486 IMG_3492

Hierna lopen we een flink stuk door San Francisco, genieten van de omgeving, uitzicht op de Golden Gate Bridge en alles om ons heen. Rob leidt ons naar Ghirardelli Square, de BnB eigenaresse had aangegeven dat dit wel een leuk plekje wat om heen te gaan. Ghirardelli is een chocolademerk en op dit plein kun je genieten van diverse lekkernijen en er zijn allerlei leuke winkeltjes. We delen samen een Ghirardelli Square Sundea en kopen nog wat souvenirs in een schattig winkeltje.

IMG_3497 IMG_3502 IMG_3504

We twijfelen of we nog naar de Golden Gate Bridge gaan… maar het wordt al wat later en dit is nog een redelijk stuk met de bus. Dat bewaren we toch maar tot morgen. We dwalen heerlijk nog een beetje rond en stuiten op de opstapplaats van de Cable Cars. Dit zijn de bekende kabeltrams van San Francisco en daar moeten we natuurlijk een ritje mee maken! Op zowel het begin als eindpunt worden de trams op een platform omgedraaid om vervolgens hun weg weer te vervolgen met nieuwe passagiers. We moeten een poos geduld hebben, maar het ritje is werkelijk fantastisch! Met een big smile langzaam de heuvels op en vervolgens met de remmen erop de heuvels weer naar beneden.

IMG_3515 IMG_3517 IMG_3539 IMG_3542 IMG_3550
De tram zet ons af op Union Square, maar dat laten we even voor wat het is. We beginnen aan de wandeling naar AT&T park waar wederom een honkbalwedstrijd bezig is, de 5e wedstrijd in de World Series tussen de Giants en Royals (Kansas City). Rob vindt het natuurlijk helemaal geweldig om het sfeertje om het stadion mee te maken en wil hier het liefst blijven tot de wedstrijd afgelopen is. We lopen een klein rondje, kijken wat mee op de grote schermen, bezoeken de fanstore en vergapen ons aan de vele mensen in kano’s waarvan er één zelfs een barbecue met vuur aan boord heeft. Nadat we halverwege de 7e inning hebben gehoord hoe ‘America the Beautiful’ en ‘take me out to the ball game’ gezongen wordt, lopen we een stukje van het stadion weg om wat te gaan eten.

IMG_3555 IMG_3558 IMG_3573We belanden bij een Italiaan voor pizza en pasta, veel te veel, dus Eline vertrekt met een doggybag.
Lekker in de trein naar de auto en dan naar het huisje, onze voetjes voelen we inmiddels wel…

3 Reacties op “dag 2 in San Fran, zondag

  1. wat weer een belevenissen, en dan is het nog maar aan het begin!
    we wachten met smart op de volgende verhalen:)
    geniet met volle teugen

    liefs pa en moe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s