De eerste reisupdate vanaf Frankfurt

Gisteren is dan onze grote reis begonnen. Voor het eerst dat we de nacht van tevoren (gepland) in Amsterdam overnachten voordat we de plas oversteken. Woensdag de laatste bezoekjes gehad en dan donderdag redelijk op het gemak de koffer inpakken. We hadden besloten om rond 1330 de trein uit Winschoten te pakken zodat we rond 17u bij Amsterdam Bijlmer Arena waren, waar we in het Holiday Inn Express overnachten. Natuurlijk waren we redelijk laat bij Piet en Ineke die ons naar het station brachten, maar met een beetje rennen zaten we in de trein!

De treinreis verliep prima,maar toch een beetje gaar kwamen we rond 1730 in Amsterdam. In Utrecht hebben we eerst nog onze eerste Starbucks gehad, dat hoort er natuurlijk wel bij. Daarna ingecheckt en naar de kamer gegaan. Een goede overnachtingsplek op 500 meter van het station, wel in rechte lijn, die wij natuurlijk niet direct gevolgd hebben:).

Even een beetje bijkomen van de treinreis en daarna was het op naar de Decathlon, om nog even wat broeken te scoren voor in Amerika. Lekker makkelijke broeken voor als we aan het rijden dan wel wandelen zijn. We hadden uiteindelijk een grote tas vol, maar ja dat kon niet meer bij de koffer in, want die zaten al vol met beiden 22,5 kilo….We hadden elkaar nog zo beloofd weinig mee te nemen.

Vervolgens hebben we een vegetarische pizza en tagliatelle gegeten bij Marmaris. Dit smaakte zeer goed en uiteindelijk waren we rond 22uur weer op de kamer. Toen was het tijd om alle apparatuur even weer aan het stroom te doen en dan te gaan slapen voor de reisdag.

Vrijdag is onze reisdag, 24 oktober schijnt bij ons te horen. Vorig jaar was het de dag dat we uit Vegas terugkwamen, twee jaar geleden was het de dag dat we voor het eerst samen de plas overstaken (ja die keer met 30 uur vertraging). Vandaag ziet het er buiten goed uit dus geen vuiltje aan de lucht. Nou ja niet helemaal op onze vlucht vanuit Amsterdam hebben we anderhalf uur vertraging doordat het slecht weer was in Frankfurt, maar ja we hadden 5 uur overstaptijd dus wie doet ons wat. De vlucht was nog niet halfvol dus alle ruimte en dat voor een vlucht van 45 minuten, wel zaten we al een half uur voor vertrek in het vliegtuig wat goedgemaakt werd met een broodje en wat drinken. Dat deed Lufthansa erg goed. Het enige aparte was dat de handbagage koffer van Rob voor het eerst als te groot werd ervaren, die moest dus als ruimbagage ingecheckt worden. We waren vroeg op Schiphol dus daar even de tabtop en ipad overpakken in Eline haar handkoffer en dan met een handkoffer de reis verder afmaken.

Nu hebben we dus nog drie uur op dit vliegveld door te brengen even een broodje gegeten. Alles is hier in Oktoberfest stijl. En wat opvalt is dat het extreem rustig is bij onze gates. Deze terminal heeft geen vluchten tussen 14 en 17 uur. Dus dat maakt het zeer relaxed eten en even een blogupdate maken

20141024_152113

5 Reacties op “De eerste reisupdate vanaf Frankfurt

  1. Leuke polo Rob. Zal je je vast even in thuis gevoeld hebben in Frankfurt 🙂
    Wanneer wij naar VS willen is denk ik april/mei, of september. Juli/aug lijkt mij inderdaad te warm. Al herinner ik me van 1994 (mijn enige keer in VS tot nu toe) dat de temperatuursverschillen groot kunnen zijn. Na vele warme nachten in onze tent hadden we na een lange dag rijden ’s nachts opeens nachtvorst! Bleken we op een hoogvlakte te staan. Was volgens mij in de buurt van Yellowstone Park.
    Veel plezier daar. Ik probeer vanaf hier nu de World Series te volgen. Het lijkt een spannende strijd te worden…

  2. Jan Anne,
    Die verschillen kloppen ook, bij ons zit er ook ruim dertig graden tussen de warmste plek Death Valley 34 graden en rond het vriespunt ’s ochtends in Bryce….

    Ga nog proberen om in de buurt van AT&T park te komen zondag denk dat Giants dan kampioen kunnen worden 4-1 en thuis kampioen. In stadion wordt hem niet, staanplaatsen zijn nu al 700 dollar en stijgend….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s