New York… New York… tatatadada

New York warmt gelukkig iets op, erg fijn. Want zo zeiknat en koud als we woensdag waren hoeft echt niet weer 🙂

Donderdag zijn we begonnen met een wandeling naar Rockefeller Center, vlakbij Rockefeller zit Toasties, een broodjeszaak waar we heerlijk ontbeten hebben. We waren gelukkig net voor de lunchdrukte, van voornamelijk mannen in pakken, die rond half 12 al behoorlijk begon te komen. Rockefeller Center op zich is niet heel bijzonder, het is een verzameling van gebouwen. Wel mooi is de kerstboom op de gevel van Radio City, een gebouw dat ook tot het center behoort en Rockefeller Plaza met o.a. het beeld van Prometheus. Op Rockefeller Plaza werd druk gewerkt aan de afbraak van Democracy Plaza, dit was opgebouwd door NBC ter ere van de verkiezingen. Op Election Day is er live uitgezonden vanaf Rockefeller Plaza, als je wilde kon je dit hier volgen via grote schermen zoals wij op Times Square hebben gedaan. Op Rockefeller Plaza hadden ze de Verenigde Staten afgebeeld op de ijsbaan, elke staat werd rood of blauw nadat bekend was wie er daar gewonnen had. In de vlaggen die om de ijsbaan hingen werd een rode of blauwe wimpel (banner) gehezen. De ijsbaan was er dus gisteren ook al tijdens ons bezoek, maar aan de verdere opbouw van het kerstsfeertje met de bekende kerstboom wordt nog hard gewerkt. In ieder geval het aansteken van de lampjes in de boom op Rockefeller Plaza gaan wij (helaas) niet meer meemaken. De kerstboom komt boven het gouden beeld van Prometheus.

 

 

 

 

 

 

 

De winkeltjes in en om Rockefeller Plaza vonden we niet heel bijzonder, dus we zijn snel naar de ingang van het observatieplatform ‘Top of the Rock’ gegaan. Bij de kaartverkoop gelijk een combiticket voor het MoMA gekocht, want dit stond voor later vandaag op het programma. MoMa is het Museum of Modern Art met schilderijen en andere kunst van o.a. van Gogh, Mondriaan, Edvard Munch en Andy Warhol. Maar goed, eerst met de lift in 43 seconden naar de bovenste verdieping! Zelfs dit is al een belevenis met een filmpje in het plafond van de lift en blauwe lampjes die je naar boven begeleiden. En het uitzicht over NYC als je dan eenmaal het panoramadek op gaat… helemaal als je naar buiten stapt… WOW!!!

Na flink genoten te hebben op de ‘Top of the Rock’ (en veel foto’s gemaakt) 🙂 gaan we op weg naar MoMa. In eerste instantie nemen we hier overal ruim de tijd voor. Heel relaxt bij vrijwel alle schilderijen kijken en zelfs wat foto’s maken. Naarmate het later in de middag wordt… worden wij ook wat duffer. Het is ook wel erg warm in bepaalde zalen!! Is dat goed voor de schilderijen ofzo!? Haha. We besluiten na 3 verdiepingen de turbo een beetje aan te zetten. We lopen wat sneller door de zalen heen en blijven niet overal meer stilstaan om rustig te kijken. Ook nemen we nog een lekkere koffie in het restaurant van het museum om weer wat wakkerder te worden 🙂

Na het MoMa wil Rob graag een kijkje nemen in de NBA store. Deze is iets minder groot dan we dachten, maar we brengen er toch nog een mooi poosje door. Eerst alleen kijken en nog niets kopen… Rob weet het nog niet helemaal zeker (soms is het net een vrouw…) dus met lege handen gaan we weer naar buiten. We slenteren daarna heerlijk over fifth avenue, een chique winkelstraat en 1 van de bekendste straten van New York. Heerlijk mensen en etalages kijken! Echt zin om te shoppen hebben we niet, dus het blijft bij kijken en af en toe gaan we even ergens naar binnen. Met een beetje trek en moeë voetjes besluiten we koffie met cake te gaan halen bij Starbucks (die vind je hier letterlijk op elke hoek van de straat). Hier overleggen we over het avondeten en Rob vindt via internet (Yelp.com) wederom een restaurant dat er goed uitziet: Han Gawi, een koreaans vegetarisch restaurant. Na nog wat geslenter over fifth komen we aan bij de straat waar Han Gawi hoort te zitten, aan de buitenkant zie je nauwelijks dat je met een restaurant te maken hebt, fijn dus dat je op internet dit soort dingen van tevoren op kan zoeken 🙂
Binnen doen we onze schoenen uit, hoort erbij, en nemen we plaats op een kussen op de grond. Onder de tafel is een verlaging waar je je benen kwijt kunt. Je zit verrassend relaxed en de ontspannen sfeer in het hele restaurant is heerlijk! Helemaal weg uit de drukte van NYC. Het eten is ook heerlijk, alleen wel erg pittig! De bestelde fles water komt goed van pas! Met een gevulde maag hobbelen we terug naar het hotel, we schieten hier en daar nog een winkeltje in en zijn zo rond half 10 weer op de hotelkamer. Ben je toch zo’n 11 uur onderweg, snel languit op bed nog wat tv kijken dus! En plannen maken voor morgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s