Cold New York

De eerste twee dagen in New York zijn het best te beschrijven als KOUD. Toen we aankwamen hoorden we al dat er een storm op komst was die ook sneeuw met zich mee zou brengen. En dat hebben we geweten.

Eline had haar winterjas bij zich, Rob niet. Gelukkig heeft de laatste het niet snel koud, waardoor deze dag grotendeels wel door te komen was. Omdat we alleen logies hebben was het eerst op zoek gaan naar een plek om te ontbijten. Op internet had Rob een op het oog leuke plek gevonden waar ze wel konden ontbijten, Donna Bell’s Bake Shop. Door het slechte weer, dat ook wel een beetje invloed had op het gemoed en omdat we de weg nog niet zo goed wisten, konden we deze echter niet vinden. Dus werd het zoeken naar iets anders. Gelukkig kent Manhattan een heleboel plekken waar je een soort halve supermakrt binnengaat waar je koude en warme broodjes, pizza, muffins, fruit en pasta’s kan bestellen tussen 10-15u. En aangezien wij er rond 11u bij het Food Emporium waren, hebben we gekozen voor een warme sandwich met ham, iets van 4 plakjes op een pistolet en daarnaast nog kaas, sla, tomaat en dergelijke. Samen met een smoothie of jus d’orange smaakte dat goed. Daarna zijn we weer naar buiten gegaan en we wilden over Times Square de omgeving een beetje verkennen. Het was echter best heel koud en de wind sneed ook. Daarom besloten we dan ook om een paar keer een winkel in te gaan. De eerste waar we binnen gingen was de lokale M&M’s Store. het personeel hield de sfeer erin door gezamelijk ook nog een optreden van een half uur in de winkel te geven. Overal zag je mensen elke winkel induiken om niet te lang over straat te lopen. En vervolgens zijn we een aantal keer een Starbucks of ander zaakje in geweest om weer een beetje warm te worden. We waren na 4 uurtjes door de stad lopen er wel goed zat van en zijn rond een uur of 4 weer naar het hotel gegaan.

Daar hebben we nog wat tv gekeken en geluierd. Rob heeft de NBA gevonden en nadat de Brooklyn Nets, die we zondag live gaan zien, hadden verloren van de huidige kampioen Miami Heat gingen we om 2130 toch maar weer naar buiten om nog wat te gaan eten. Ondanks dat het een stad is die 24 uur per dag schijnt te leven viel het ons tegen hoeveel restaurants er na 22u nog open waren. Uiteindelijk kwamen we rond 22u aan bij Virgil’s Real barbeque. Op yelp, een online recensiesite, keken we nog even wat de recensies waren en die zagen er wel okay uit. Eline wist niet goed wat ze moest nemen en nam de Pig Out, oftewel de ik-neem-alles bestelling en Rob nam de Kip Ribs combo. Achteraf hadden we hetzelfde moeten doen wat anderen ook deden en dat was een hoofdgerecht delen met twee personen. Er is namelijk meer dan de helft overgebleven. Zoveel was het dat we het niet op kregen. En de smaak daar moeten we nog aan wennen. Het was namelijk allemaal mierezoet. Het is niet direct een restaurant waar we nog een keer heen zouden gaan. Zo rond 24u waren we weer in ons Amsterdam Court Hotel en gingen we met een volle maag in bed. De donderdag wilden we namelijk eerder naar buiten en het Rockefeller Center, Museum of Modern Art en de NBA store bezoeken. Met een volle maag gaan slapen is trouwens ook niet direct een aanrader.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s