9-11 Memorial

We kunnen maar moeilijk wakker worden hier in New York. Een beetje vermoeid door alle indrukken wellicht, maar ook bijzonder lastig is, dat onze kamer geen daglicht heeft. Er zijn alleen een soort ‘valse’ ramen, schijnt hier redelijk normaal te zijn en onze kamer is groot, dus we klagen niet! Vandaag dus redelijk laat op pad, ach het blijft ook vakantie toch!?

De dame achter de balie van het hotel heeft vandaag haar dag niet en staat ons niet bijzonder vriendelijk te woord. Ze kan geen visiters passes voor de 9-11 memorial voor ons uitdraaien. Eerder hadden we gehoord dat dit wel kon in het hotel van de dame die ons incheckte, dus we zijn ietwat verbaasd. Volgens haar kunnen we gewoon naar de memorial gaan en daar kijken van hoe en wat. Na wat te hebben gegeten twijfelen we sterk… gaan we met de metro? Of nemen we toch kaarten voor de hop on- hop off bus? Uiteindelijk kiezen we voor de bus en daar zijn we nog steeds heel blij mee! Voor 4 verschillende tours en 2 dagen betaal je 54 dollar, wij betalen 10 dollar extra en mogen tot en met maandagmiddag 12:30 uur met deze bussen reizen en ondertussen genieten van New York en zijn bezienswaardigheden.

De trip die we vandaag nemen heet de Downtown Loop, de tour die ons richting het 9-11 memorial gaat brengen. Onderweg komen we o.a. langs de FBI, het Empire State Building, het Supreme Court en Courthouse gebouw en Parsons New School for Design (van Project Runway). Genoeg te zien dus :-). Eenmaal uitgestapt is het even zoeken, maar dankzij kleine bordjes aan lantaarnpalen worden we richting de memorial geleidt. Eenmaal aangekomen bij de ingang blijkt dat je, in ieder geval vandaag, geen visiters pass nodig hebt om binnen te komen. Dat scheelt dus weer! Na een securitycheck die erg veel op de check op het vliegveld, mogen we weer een stukje verder. Er wordt steeds een beperkt aantal mensen toegelaten, dus we moeten even geduld hebben. Gelukkig duurt het niet lang voor we het terrein op mogen. Ik vind het erg indrukwekkend… Het idee dat zoveel mensen op zo’n klein stukje aarde het leven hebben gelaten. De twee waterbassins met watervallen versterken deze indruk. In brons staan rondom deze bassins alle namen van de mensen die zijn omgekomen.
We hadden jullie graag foto’s laten zien… Maar ongeveer een halfuur geleden besloot de laptop ermee op te houden… Het probleem lijkt serieus helaas. Dus voor nu bloggen we vanaf de iPad, maar daar kunnen we onze camera niet op aansluiten.

Het museum bij de 9-11 memorial was helaas nog niet open. Na uitgebreid rondlopen en stilstaan bij wat hier gebeurd is, verlaten we de memorial.
Rob heeft bij het verlaten van de bus een 21 century departement store gezien waar hij graag heen wil. Dit is een soort outlet van onder andere bekende designers. Voordat we de winkel terugvinden lopen we langs Trinity Church, een oude kerk tegenover Wall Street. Erg mooi gebouw.
Eenmaal in het warenhuis blijkt hoe enorm deze is. Daarom gaan we apart shoppen en spreken na een uur weer af. Dit uur wordt anderhalf en daarna gaan we ook nog gezamenlijk wat dingetjes bekijken. Helaas vindt Rob uiteindelijk niets, Eline zorgt ervoor dat we niet met lege handen de winkel verlaten.
We lopen rond in Modell’s, een sportzaak, als we ons realiseren dat het al na zessen is. Willen we met de bus terug dan dringt de tijd, de laatste gaat rond kwart voor 7 en we moeten de bushalte nog weer terug zien te vinden. Snel op pad dus maar! Na wat rondlopen en 3 hop on-hop off bussen die ons voorbij rijden (je moet bij de halte staan) komen we bij de halte aan, we staan te wachten met nog een gezin van vijf. Dat wachten duurt wel heel lang… En net kwamen er nog drie bussen vlak achter elkaar aan?! De twijfel slaat toe, er komt toch nog wel een bus? Aah gelukkig, na zo’n drie kwartier komt er toch nog een bus. Ietwat verkleumd, maar blij ๐Ÿ™‚ stappen we in. We hebben een vrolijke gids, die leuke feitjes verteld en we genieten van onze rit terug naar Times Square door een inmiddels donker New York. Onderweg zien we de Bull (standbeeld van stier) bij Wall Street, het Empire State Building mooi rood, wit en blauw verlicht en we pakken we nog een stukje Central Park mee. Ook zien we het billionaire gebouw waar het duurste penthouse 125 miljoen dollar kost en het JW Marriot waar Brad Pitt en Angelina Jolie een penthouse zouden hebben in het Essex House. We stappen uit op Times Square, het eindpunt van de rit. Hier lopen we nog een poos rond om fijn sfeer op te snuiven. Uiteindelijk halen we bij een Italiaan wat lasagne die we op de hotelkamer opeten. Morgen weer met de hop on-hop off. Eens kijken of we een glimp van Lady Liberty kunnen opvangen!

6 Reacties op “9-11 Memorial

 1. heerlijk met een ontbijtje op zatetrdagmorgen jullie verhalen gelezen!! Wat gaaf om zoveel te zien en te beleven, hopelijk is de lap top snel gemaakt!!!! en kunnnen we weer foto’s zien, tot nu toe zijn ze erg mooi! Geniet ervan! xx

  • hopen wij ook. laptop zelf is de hele nacht al bezig met systeemherstel. en anders wordt t in NL en dan zullen jullie nog een weekje moeten wachten op foto’s bij de verhaaltjes die we dan op de ipad typen ๐Ÿ™‚ zullen we die heel beeldend gaan maken!
   voor jullie ontbijtplezier gaan wij graag door met schrijven tot 1.00. NY is toch een stad die nooit slaapt ๐Ÿ™‚ gemiddeld 4u slaapt een NYorker. #funfact

 2. Rob, neem de (gratis ๐Ÿ˜‰ ferry naar Staten Island. Deze vaart langs Lady Liberty en geeft een prachtig zicht op (de skyline van) Manhattan. Vergeet niet een bezoek te brengen aan het 911 memorial op Staten Island. Veel plezier!

  • hoi Tjerk. we hopen die ferry vandaag te pkken. het is wel een gebied dat door Sandy zwaar getroffen is. het vrijheidsbeeld eiland zelf is volledig afgegrendeld nog. had enorm veel water binnengekregen. En zondag gaan we naar de NBA Brooklyn Nets vs Orlando

 3. super lieverds. ik hoop dat wij de volgende keer net zo genieten!!
  de prijs van de bus is dus verhoogd, was een poosje geleden 48 dollar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s