Schiphol… Delay…

Vandaag begint onze great journey naar de Verenigde Staten!
Althans dat dachten we vanochtend… We hadden om 8:00 uur afgesproken bij Piet en Ineke aan de Beverhof. De meeste zaken waren al ingepakt dus dat moest kunnen. Echter zoals iedereen natuurlijk wel van ons gewend is, werd het uiteindelijk rond 8:50 dat we aan daar aankwamen. We waren nu wel echt klaar om naar Schiphol te reizen. Onderweg was het wel wat mistig, maar niet schrikbarend. Om ongeveer 11:30 uur kwamen we aan op Schiphol, mooi op tijd dus voor onze vlucht van 14:55 uur. We hadden natuurlijk zondag al online ingecheckt, dus op Schiphol hoefden we alleen de koffers in te leveren. Dat gedaan en een kop thee gedronken met Piet en Ineke. Daarna vonden we het hoog tijd om door de douane te gaan.

We waren nog niet door de douane of we kregen de melding dat de vlucht delayed was tot 16.40. Dat wordt wel krapjes voor de overstap, was de eerste gedachte. Maar even rustig shoppen en rond 1415 op weg naar de gate. Daar maar even gevraagd of ze wisten hoe het zat met de overstap naar Vegas. Dat was een meisje van KLM dat niets met British Airways van doen had, dus ze verwees ons door naar transferdesk 5, daar zou iemand van BA zijn om ons te helpen. Behalve AirAstana was er helaas niemand te bekennen. Wel kwamen we in gesprek met een vader en dochter die ook via Londen met dezelfde vlucht door wilden naar Las Vegas. De vrouw van AirAstana verwees ons terug naar waar de dag begonnen was, de incheckbalie. Daar waren mensen die namens BA keken naar mogelijkheden om mensen alsnog op plaats van bestemming te krijgen. Al snel bleek Dat het voor vandaag uitgesloten was om nog de plas over te komen. Onze vlucht uit Londen was zelfs nog niet opgestegen vanaf Heathrow! Met zijn allen besloten we dat we wel wilden proberen om het Kanaal over te komen en dan in Londen een hotel te claimen. De eerstvolgende mogelijkheid om naar Vegas te vliegen is dan dinsdag om 12:00 uur plaatselijke tijd. Met 24 uur vertraging en een extra tussenstop in Los Angeles zullen we dan uiteindelijk in Vegas aankomen. Nadat eerst 1640 werd aangegeven als vertrektijd is dat inmiddels uitgesteld naar 1930 and counting. Het is nu 1815 en we zitten nog te wachten op Schiphol Airport. Na contact met onze travelagent ticket-experts.nl blijkt dat we in ieder geval de delay kunnen claimen en daarmee een behoorlijk bedrag ter compensatie kunnen krijgen. Dat is iets dat we in de komende uren en dagen gaan uitzoeken. Zou voor het shoppen en gokken wel goed uitkomen 🙂
Één ding is zeker, British Airways gaat nog van ons horen!

In het volgende bericht hopen we jullie te kunnen melden hoe het in Londen was en wanneer we in Vegas zijn aangekomen.

Groetjes
Rob en Eline

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s