Drie kwartier later: alles weer anders

Tegen 19 uur maandagavond veranderde alles weer… circa drie kwartier na het schrijven van de vorige blog.

Rob was gezellig aan het praten met een gezin die we ontmoet hadden bij het heen en weer geren na de eerste vertraging van van onze vlucht. Eline hoorde ineens ‘flight 435, London Heathrow is cancelled due tot technical difficulties’ (vlucht 435 naar Londen Heathrow geannuleerd wegens technische problemen). Eh, hoor ik dat nou goed? Rob reageert niet… neeee vast verkeerd verstaan?! Maar, er ontstaat wat commotie, mensen lopen richting het beeldscherm met vluchtgegevens… nee, niet verkeerd verstaan! Helaas blijkt het echt waar: onze vlucht is geannuleerd. Wat nu?

Snel koffers bij elkaar grijpen en lopen richting de uitgang. Dit betekent een bekende route (immers eerder die dag ook al gelopen) langs de gates, via de bagagebanden en de aankomsthal naar vertrekhal 3 waar zich de balie van British Airways bevind. Onderweg proberen British Airways te bellen, die houden echter kantoortijden aan tot 18 uur, dus geen gehoor. Stevig doorlopen dan maar! Inmiddels vormt zich een rij voor de balie waar we natuurlijk braaf in aansluiten. Meneer voor ons heeft zijn ingecheckte bagage al weer terug, even navragen: ligt op bagageband 17. Die gaat Rob snel halen samen met de man van het gezin dat we ontmoet hadden. Eline blijft in de rij staan… het gaat toch nog wel even duren!

Om een lang verhaal van veel wachten kort te maken: onze vlucht is omgeboekt! De eerdere omboeking via Londen naar Los Angeles en dan Vegas is weer komen te vervallen. We vliegen morgen (dinsdag de 23e) met KLM (vlucht KL 0611) naar Chicago. In Chicago stappen we over op een vlucht van American Airlines (AA1259) naar Vegas.

Toen dacht de dame achter de balie van British Airways alles afgehandeld te hebben en wilde ze afscheid van ons nemen…. Eh, hotelovernachting? Eten? Alle dichtbijzijnde hotels waren vol of niet boekbaar. Hotelovernachtingen die ze hadden weten te regelen waren voorbehouden aan buitenlandse reizigers. Voor ons hadden ze dus niets in de aanbieding. Het advies was zelf een hotel te zoeken, daar vervoer naar toe te regelen en de kosten achteraf declareren bij British Airways… Leuk hoor… maar waar begin je met zoeken? En hoe kom je bij het hotel? Taxi? Redelijk prijzig! Openbaar vervoer? Niet altijd even praktisch. Na wat doorpraten en de melding dat we (helemaal) uit Groningen kwamen werden de mogelijkheden ineens groter! Groningen? ‘Jeetje, dat is zo’n beetje buitenland’, was de reactie. De dame in kwestie ging snel overleggen en binnen no time waren we met een aardig manspersoon onderweg naar de shuttlebus om ons naar het Crowne Plaza hotel in Hoofddorp te brengen. Hier hebben we inmiddels een lekkere pizza gegeten, een glaasje wijn genuttigd (Rob >; Spa rood) en ons verder geinstalleerd. Bij de receptie hadden ze zelfs een pakketje met tandenborstel voor ons (thuis vergeten in te pakken, hahaha). We slapen op een kingsize bed, morgenochtend kunnen we vanaf 6:00 uur ontbijten en we worden weer met de shuttlebus naar Schiphol gebracht. Allemaal op kosten van British Airways!

Onze vakantie is begonnen! Alleen op een iets andere manier dan gedacht…

Tot snel. Rob en Eline

2 Reacties op “Drie kwartier later: alles weer anders

  1. hahaha,,,,sorry lig helemaal in een deuk dat je uiteindelijk je verhalen afsluit met een kingsize bed,,,en wetende dat je nu echt op weg bent (heb ik natuurlijk even gechekt!) . Ik hoop dat jullie overstap soepel en snel verloopt,,!!!!!!!! Voor de hele vakantie nu genoeg troubles overleeft! xxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s