Clippers time

Nadat we onze spullen gedropt hebben op de kamer gaan we naar Mandalay Bay. Zelfs buiten is te zien dat het Clipperstime is. De Draken buiten hebben een Clippersshirt aan Het is rond 17u wanneer we daar aankomen. Eerst op zoek naar de will call balie waar we onze tickets op kunnen halen. Dat gaat heel gemakkelijk en om 18u gaan de deuren open en de wedstrijd begint zelf om 19.30. Dus nog tijd genoeg om te eten om bij te komen van het shoppen.

We besluiten om bij Citizens te gaan eten. Dit blijkt een uitstekende keuze te zijn! Eline neemt de penne met kip en Rob de Terriyaki met kip. We zitten zo dat we mooi zicht hebben op de walkway waar we al een heleboel Clippers en Nuggetsfans langs zien komen. Wat ons opvalt is dat er erg veel mensen rondlopen in de shirts van hun teams. In Nederland zie je bijna niemand in een Feyenoord of Donarshirt rondlopen, in de VS is dat echt anders. Man, vrouw of kind iedereen laat zien voor wie ze zijn. Rond 1815 lopen wij ook richting basketballcourt. Dan blijkt dat de Clippers nog geen gewortelde grote club zijn. Jarenlang waren ze het lachertje van de competitie, maar de laatste twee jaar hebben ze playoffs gehaald en dit jaar zijn ze outsider voor de titel. Het stadion is ongeveer voor de helft gevuld. Gedurende de wedstrijd wordt het wel drukker, maar verder dan 75% vol komt het niet echt.

Tijdens het inspelen kunnen we rustig foto’s nemen en eens kijken of we Blake Griffin kunnen ontwaren. Dat blijft toch de grote held, de speler met de meeste dunks per seizoen. Dat lukt en dan is het tijd voor het volkslied. Blijft een mooi moment en toch ook elke keer weer kippenvel. De wedstrijd is niet super bijzonder. Hij begint leuk met een dunk van Griffin, maar daar blijft het dan wel bij. De wedstrijd golft op en neer, dan de Clippers 10 voor dan de Nuggets. Beide teams zijn nog in de opbouw en kijken wie de 10-15e speler gaan worden. Griffin en point guard Chris Paul zijn duidelijk de beste spelers bij de Clippers. Bij de Nuggets viel er niet direct iemand op. Nog anderhalve week dan begint de competitie. De wedstrijd eindigt na overtime bij 118 – 111 voor de Clippers en zeer tevreden verlaten we de zaal. Na nog wat spelen in Mandalay Bay zoeken we de bus op en vallen bijna in slaap. Bij Mirage gaat Eline nog proberen wat tv te kijken, maar verliest dat al snel en Rob gaat nog even een uurtje gokken en dan zit deze mooie, maar vermoeiende dag er ook weer op. We zijn halverwege de tijd vliegt!

2 Reacties op “Clippers time

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s