De eerste verhuizing

Het is vrijdag vroeg in de ochtend voor ons als we dit blogbericht schrijven. Het goede nieuws voor het thuisfront is dat de werkweek er voor jullie waarschijnlijk al weer opzit. Lekker genieten van een lang Pinksterweekend! Het goede nieuws voor ons is dat we echt een supergeweldige kamer hebben en dat we hier nog een week mogen blijven.

Woensdag zijn we de dag samen begonnen in de sportschool van New York New York. We zitten erg dicht bij onze lift, maar moeten nog wel drie torens passeren voor we bij de gym zijn. New York New York is echt een hotel met erg veel torentjes, zoals je op plaatjes ook wel kan zien. Na ons een klein uurtje in het zweet te hebben gejaagd op de loopband en zitfietsen gaan we terug naar de kamer. Even douchen en bedenken wat we vandaag gaan doen. We besluiten te gaan ontbijten in Caesar’s Palace bij het Bacchanal Buffet. Dit relatief nieuwe buffet hebben we vorig jaar bij het diner geprobeerd en viel toen een beetje tegen, hij is prijzig en dan verwacht je ook wel wat. Wanneer je zorgt dat je voor 11 uur binnen bent betaal je de ontbijtprijs en kun je gewoon blijven zitten tijdens de lunch. Gewapend met ons nieuwe fototoestel zijn we dus snel op pad gegaan. Het ontbijtbuffet bij Bacchanal blijkt echt een aanrader!!! Voor $25 kun je genieten van gepocheerde eieren, heerlijk brood, verrukkelijke sapjes en als je daarna nog honger hebt ga je gewoon verder met krab, sushi of een hamburger (Sloppy Joe!) en pizza.

Na het buffet blijven we nog een poosje in Caesar’s hangen om te genieten van alle fonteinen, standbeelden en eh… tsja gokkasten ;-). Na een paar uur zoek we de Strip weer op. Lekker rustig rondlopen en mooie foto’s maken. Rob wil graag even naar de Miracle Miles shops, hier brengen we ’s middags behoorlijk wat tijd door. In het casino van Planet Hollywood wordt een gedeelte van de film ‘Think like a Man 2′ opgenomen. Hoewel we niemand herkennen, is het grappig even te kijken naar de drukte en gekte rondom zo’n filmopname. Aan het einde van de middag lopen we naar Television City in MGM Grand. We hebben wel zin om weer een pilot van een nieuwe tv show te beoordelen. We hebben mazzel, binnen 5 minuten nadat we ons aanmelden zitten we in de screeningsruimte. We krijgen ‘Intelligence’ te zien, een supergave serie waarvan we allebei hopen dat hij door de screening heen komt, we kunnen namelijk niet wachten op volgende afleveringen!!!

We nemen in MGM een hamburger met frites en lopen daarna terug naar New York New York, Eline blijft daar, Rob steekt later op de avond de weg nog weer over om in MGM de NBA playoff basketballwedstrijd van de Oklahoma City Thunder tegen de Memphis Grizzlies gekeken. Kevin Durant zakte als een Jamal Boykin door het ijs. Erg jammer voor toch een van de beste spelers van de NBA, maar hij moest teveel minuten spelen om in de laatste minuten nog fris te zijn.

Donderdag staat in het teken van het verhuizen. Dat betekent dat we om 11 uur uit de kamer in NYNY moeten zijn. We beginnen de dag met een kop koffie van de Starbucks. Die zit direct bij de uitgang van de lift en daar haalt Rob voor allebei een kop koffie met een dagstarter. Ontbijt op bed dus terwijl we een aflevering van NCIS kijken en daarna nog snel even douchen voordat we de koffers gaan inpakken. Het is een groot voordeel dat we gewoon vanuit de koffers leven dus veel inpakken is niet nodig. Na drie keer de kamer gecheckt te hebben of we niets vergeten zijn (is Eline nogal goed in), drukken we de tv aan en checken we uit via de tv. De koffers geven we af bij de belldesk en wij gaan op pad.

Via het facebookspel MyVegas hebben we 1 dagpas voor de buffetten van Luxor en Excalibur gratis gekregen en omdat we vandaag voor het laatst in dit gedeelte van de Strip zitten, gaan we die gebruiken. Zo rond 11 uur staan we bij de balie waar we het pasje kunnen krijgen. Aangezien we er 1 hebben en we toch echt met zijn 2en zijn moeten we er nog 1 bij kopen. Normaal kost dit 35 dollar, maar omdat we overnachten in een hotel dat aangesloten is bij MLife krijgen we 14 dollar korting. Bij het buffet krijgen we ons armbandje zodat we de hele dag kunnen in en uitlopen en daar moeten we de pas van Eline nog betalen. De dame achter de balie doet nog eens iets meer dan $2 van de prijs af omdat we dat bij elkaar gespeeld hebben. Uiteindelijk mogen we nu voor $21 de hele dag eten in zowel Excalibur als Luxor! Nice! Jammer alleen dat de kwaliteit van het eten en de sfeer ook niet veel meer waard is… Vooral in Excalibur is het erg oubollig. Rob vind het nog minder dan wat we in Nederland een vreetschuur noemen. Er staan drie grote rijen waar eten geserveerd kan worden, bij het ontbijt en de lunch wordt er hiervan één gebruikt. Drinken haal je zelf bij Beverage Fountains waarvan er meer dan 20 verdeeld over de eetzaal staan. Het eten is niet vies, maar de kwaliteit is ook niet echt geweldig. De lasagne bijvoorbeeld, lijkt gewoon kant en klaar van de groothandel gehaald en opgewarmd. Die van de Aldi in Nederland smaakt echt veeeeeeeel beter, haha!! We eten wat we wel lekker vinden en met volle buikjes lopen we daarna rond in Excalibur, Luxor en Mandalay Bay. Het gokken gaat vooral bij Eline wel lekker en dan blijft het leuk.

Image

In Mandalay Bay zijn leuke winkeltjes en het blijft grappig om met de tram van het ene hotel naar de andere te reizen. Rond een uur of 14 gaan we snel terug richting NYNY, koffer ophalen en op naar Encore, waar we om 15 uur mogen inchecken. We zijn erg nieuwsgierig naar onze kamer hier! O bijna vergeten… we moeten onze kaarten voor de Cirque du Soleil show Zumanity nog ophalen. Deze heeft Rob ook bij elkaar gespeeld op Facebook :-), gelukkig denken we er nog net op tijd aan, scheelt toch weer omdat we nu nog in NYNY zijn. We gaan maandagavond de 20e naar deze show toe.

We nemen een taxi naar Encore en gelijk bij het uitstappen en inchecken merk je dat je echt in een andere wereld terecht bent gekomen. De wereld van vijf sterren…. luxe en chique. We hebben een kamer met uitzicht op de Strip gekregen en wat een uitzicht is dat!!!! We zitten op de 53e verdieping en zien onze golfbaan, Caesars Palace en de bergen achter de Trumptower. Echt amazing! De kamer is een echte suite, de TV is draaibaar om te kijken vanuit bed of vanaf de woonkamer op de hoekbank.

Nadat we ons hebben gesettled gaan we nog even naar de Ross Dress for Less iets verderop en met een shirt en een polo van Tommy Hilfiger voor Rob komen we rond 18u terug op de kamer. Na wat relaxtijd en even opfrissen gaan we op pad naar Luxor om onze dagpas te gebruiken voor het diner. De voetjes zijn moe, dus kopen we een dagpas voor de bus. Lopen gaat misschien sneller op de Strip omdat de bus vaak stopt en er veel verkeerslichten zijn, maar we zitten wel lekker :-). Het buffet bij Luxor ziet er een stuk beter uit dan in Excalibur, De sfeer is beter, het ziet er allemaal net iets mooier uit en we hebben ruime keuze qua eten. De kwaliteit is echter vergelijkbaar, dus denk niet dat wij hier snel terugkomen. Toch hebben we de buikjes weer vol en voor $21 voor 2 personen de hele dag eten, daar kun je niets van zeggen. We zijn beiden best moe dus besluiten we de bus terug te nemen. Zo rond 23 uur zijn we terug op de kamer, Rob is zo moe dat hij met de iPad nog in de handen in slaap valt, Eline volgt niet veel later….

Image

4 Reacties op “De eerste verhuizing

 1. Rob & Eline,
  Leuk om jullie verhalen uit Las Vegas te lezen. Hier bevalt het ook goed.

  Groeten vanaf Sicilië!
  Jan Anne

  • jij nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag gisteren! Geniet er lekker van op Sicilie. Ik hoop dat het weer daar net zo goed is als bij ons.

   Greetings from the Strip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s