Sint Maarten oftewel Veteran’s day

Gisteren was het alweer zondag de 11e. In Nederland is het Sint Maarten. In Amerika is het ook een feestdag, namelijk Veteran’s Day. De dag dat de Amerikanen alle gevallenen herdenken en de verteranen eren. In New York is dan een grote parade met 25000 deelnemers, deze parade wordt landelijk uitgezonden.

Wij zijn eerst naar Donna Bell’s Bake Shop gegaan om nog een keer van de geweldige bacon-biscuits, cupcakes en muffins te genieten. Omdat we hier niet kunnen zitten smullen we bij Starbucks met een koffie van hun erbij. Rond een uur of half elf staan we bij de hop on-hop off bus om de downtownloop nog een keer te nemen. Dit keer willen we er bij de Brooklyn Bridge af. Daarna willen we over deze brug lopen en dan via een wandeling naar het Barclay’s Center waar we kaarten hebben voor de Brooklyn Nets tegen de Orlando Magic’s in de NBA.

Het duurt echter een tijdje voor we op de bus kunnen stappen. Wij kunnen pas met de derde bus mee. We lopen dus een beetje achter op schema (we wilden om 13u in het stadion zijn, de wedstrijd begint om 15u). En dat schema kunnen we dankzij de parade en het enorm drukke verkeer al snel echt gedag zeggen. Het weer wordt steeds beter, het is nu rond de 15 graden. Bovenin de open bus is het echter nog best fris. We staan meer stil dan dat we rijden en we kijken meer op het horloge dan dat we echt van de route genieten. We kennen de verhaaltjes inmiddels bijna dromen, dus we missen niet zo heel veel. Zo rond 1245 zijn we bij onze stop waar we naar de Brooklyn Bridge kunnen lopen. Deze brug is een kleine twee kilometer lang, met het goede weer laten we deze kans niet voorbijgaan en dus gaan we lopend de brug over. Ondanks ons schema blijven we vaak stilstaan en schieten we nog een heleboel foto’s. Onderaan de brug nemen we een taxi naar het Barclay’s Center en laten we de geplande wandeling voor wat het is.

Eenmaal aangekomen bij Barclay’s halen we onze kaarten op, voor internationale gasten liggen die klaar bij de kassa. Voorbij deze balie komen we uit achter de basket op de eerste ring, het is echt immens, voor basketballwedstrijden is de capaciteit 17732. Wij hebben kaarten voor de bovenste ring, tribune 206. We gaan nog niet naar de plekken, maar lopen wat rond achter de tribunes. Daar zijn allemaal kraampjes waar je eten (pizza, nacho, burgers etc) en drinken kan krijgen. En er zijn verschillende kleine fanshops. In de grote fanshop met legio shirts, broeken en andere Nets fanartikelen hebben we beide een shirt van de Nets gekocht. Met nog ongeveer een half uur tot opgooi zijn we naar onze plek gegaan. Op dat moment zit het stadion een kwart vol. Het wordt wel steeds drukker, mede omdat vele kaarten voor een $15 zijn verkocht ipv van de normaal goedkoopste kaarten a $55. Halverwege het eerste kwart zit het stadion  voor 75% vol. Er zijn veel mensen die pas voor het eerst bij de Nets komen. Dit is ook pas de 3e wedstrijd die ze in Brooklyn speelden. Tot vorig seizoen speelden ze aan de andere kant van de rivier in New Jersey. De wedstrijd begint met het zingen van het volkslied. Dat blijft toch een kippenvelmoment voor ons beiden. Dat er nog geen eigen vaste supporters zijn, komt de sfeer niet helemaal ten goede. Velen kennen de regels amper en naast Eline vraagt iemand of Michael Jordan ook meedoet. Toch genieten we volop van de wedstrijd en alles eromheen, het is indrukwekkend. De Nets zijn duidelijk beter dan de Magic’s (afgelopen vrijdag werd het in Orlando al 107-68 voor de Nets), maar het lukt ze maar niet echt afstand te nemen. In het laatste kwart wordt het nog spannend, maar uiteindelijk winnen de Nets met 82 – 74.

Na de wedstrijd zijn we met de metro teruggegaan, want in het donker de weg naar de Brooklyn Bridge terugvinden, vertrouwden we onszelf niet mee. Op de hotelkamer hebben we ons opgefrist en daarna zijn we met de Nightloop van de hop on-hop off bus gegaan. Dit is een rit waar geen stops in zitten, maar waar je opnieuw een stukje downtown Manhattan en Brooklyn. Dit betekende weer vele mooie fotomomenten, maar dat we moe beginnen te worden bleek wel omdat Rob in de bus bijna in slaap viel. De vele indrukken en dingen we gedaan hebben, beginnen hun tol te eisen.
Maandag gaan we op ons gemak wandelend NYC in. We ontbijten bij een zaakje richting Hell’s Kitchen, Amy’s Bread. Wederom gevonden via Yelp.com en ook weer een succes! Even rustig wakker worden met lekkere broodjes, koffie, thee en nog een muffin mee voor onderweg. Daarna doen we onze eigen sightseeing-wandeling. We komen langs een aantal plaatsen die we vanuit de bus wel gezien hebben, maar van dichterbij willen bekijken of nog foto’s van willen maken. We gaan langs het Empire State Building, Grand Central Terminal, het Chrysler Building, Madison Square Garden, Penn Station en the National Post Office. Onderweg shoppen we nog wat en drinken we wat lekkers bij Dunkin’ Donuts. Op de terugweg naar het hotel doen we ook Rockefeller Center nog even aan. In het hotel skypen we nog wat met het thuisfront en beginnen we met het inpakken van de koffers. Morgen moeten we voor 12 uur uitchecken en we zijn van plan nog even te gaan winkelen in Jersey Gardens, een outlet in New Jersey. Tegen een uur of 19 lopen we weer richting Hell’s Kitchen. Gisteren hebben we een verschrikkelijk smerige hamburger gegeten op Times Square en van de tourguide van de Nightloop kregen we een tip over een goede hamburgertent. We gaan richting 5 Napkin Burger om dit te testen! Inderdaad, hij heeft niet gelogen, de Original 5 Napkin Burger is inderdaad heerlijk 🙂 Met onze buikjes rond lopen we richting Bryant Park, hier is een ijsbaan waar je gratis kunt schaatsen. Wij wagen ons hier niet aan, maar genieten wel van het sfeertje en het uitzicht op Empire State en Chrysler by night. Ook bekijken we een aantal winkeltjes rondom de ijsbaan, deze zijn te vergelijken met de kraampjes op een Duitse kerstmarkt, erg leuk opgezet! Helaas zijn een aantal winkeltjes al dicht, maar dat mag de pret niet drukken. Na een poosje lopen we via Times Square terug naar het hotel, we gaan nog wat souvenirwinkeltjes in en nemen nog wat drinken mee. Nu zit het er dan echt bijna op. Nog 1 nachtje slapen in NYC en onze vakantie is voorbij.

We hebben zin om weer naar huis te gaan. Weer in ons eigen bed te slapen. De schone onderbroeken en sokken zijn bijna op en de doucheschuim trouwens ook 🙂

het is super geweest! We hebben genoten, meer misschien nog wel dan we van tevoren hadden gedacht. Deze herinneringen neemt niemand ons meer af. We hopen dat jullie door onze blogs op afstand met ons mee genoten hebben!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Een Reactie op “Sint Maarten oftewel Veteran’s day

  1. Hallo rob en Eline,

    Wat hebben jullie een super vakantie gehad echt geweldig. Ik heb dan ook op afstand erg genoten van de verhalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s