Disneytime

Zondag en maandag staan voor ons in het teken van een bezoek aan Disney California Adventure Park en Disneyland Anaheim. Dit zijn twee parken die aan elkaar liggen. Maar eerst gaan we ontbijten. In een kleine zaal staat het ontbijtbuffet klaar. Nou ja buffet? Het is een rijtje waar een broodrooster staat met sandwichbroodjes die je erin kan doen. Natuurlijk wel alles wit, want gezond eten komt in het woordenboek van de Amerikanen niet voor. Daarna melk, roerei ,bacon, worstjes, pannenkoeken en havermout. Tot slot gevolgd door een bak met droge watermeloen sinaasappelpartjes en verschillende soorten cornflakes. Natuurlijk zijn er ook nog thee, koffie en wat sapachtige drankjes. Dit is toch wel weer heel erg met beide voeten op de vloer.

Na het eten nog even op de kamer gezeten en toen gingen we lopend naar de Disneyparken. Het was nog geen tien minuten lopen. Een bocht om en je loopt als het ware al tegen de parken aan. We hebben ervoor gekozen om de zondag door te beginnen in het traditionele Disneyland. De foto bij het vorige blog was het eerste beeld waar we tegenaan liepen toen we binnenkwamen. Overal waar je loopt en kijkt kom je Mickey, Goofey en alle andere figuren van Disney tegen. Overal waar je een levensgrote Donald Duck ziet, staat er een rij van 10 personen die met hem op de foto willen. Ook paraat is een professionele fotograaf die je op de foto kan zetten. Eline had Ard nog beloofd om met Donald of Mickey op de foto te gaan, maar bij het zien van de rijen heeft ze dat maar niet gedaan. Daardoor was er meer tijd om in de attracties te gaan. Disneyland is erg gericht op kleinere kinderen er zijn dan ook niet veel achtbanen maar meer attracties die ervoor zorgen dat je er met een big smile weer uitkomt. En die big smile die houd je dan ook de hele dag. Zeker Eline is helemaal in haar element. Zij heeft hier al heel lang van gedroomd en het is een van de dingen die van haar bucketlist af kan!

Bij binnenkomst komen we op een centraal plein dat afgesloten is. Wat blijkt? De Christmas Parade die op 1e kerstdag op ABC wordt uitgezonden wordt vandaag opgenomen. En als special guest is er een optreden van de Backstreet Boys. Eline was in haar tienerjaren enorm fan van deze boyband en zo zijn er om ons heen nog een heleboel meiden die opeens weer terug in hun jeugd zijn. Hun jeugdidolen zijn er en het gejoel is dan ook niet van de lucht. Net als in een echte tvshow worden er diverse opnamen van het publiek gemaakt en gaat alles een keer of drie over. Hier hebben we een half uur gestaan en toen de Boys weer van het podium af waren konden wij de attracties gaan bekijken.

We zijn eerst in de Space Mountain geweest. Dit is een indoor achtbaan waar je lekker door elkaar geschud wordt. Hier is een filmpje van youtube. En een foto van Rob in Space Mountain:

Daarna zijn we verder gelopen en dronken we veel water, want het was 31 graden, en zijn we beland bij een andere halve indoor achtbaan. De Matterhorn Bobsleds. Ook hiervan is een filmpje. Daarna volgde een dark water ride die Pirates of the Caribbean heet en een spookhuistocht door de Haunted Mansion Holiday. Hier worden we ook weer door elkaar geschud. En dan zien we de wildwaterattractie de Splash Mountain. Daar kijken we beiden erg naar uit, zeker met dit weer. Hier is ook een filmpje van. We worden hier van ongeveer 40 meter hoogte een waterval afgeschoten en daarbij worden we echt totally overal nat! Eline zit helemaal vooraan in het bootje en ik achter haar. Niet erg  om zo nat te worden met dit weer, ware het niet dat het inmiddels 1630 was en de zon rond 17u ondergaat. En als de zon weggaat dan wordt het voor het gevoel wel een stukje kouder. We laten ons bij de grote rivierboten lekker opdrogen en genieten van de andere blije gezichten die je overal om je heen ziet.

Rond 1730 verlaten we voldaan Disneyland en gaan we buiten het park Downtown Disney verkennen. Een nog flink lange winkelstraat met diverse eettentjes. Hier installeren we ons en gaan we nog even wat eten. Rond 1830 zijn we terug in het Ramada Plaza, moe van de hele dag rondlopen in het park, maar vooral Eline nog steeds met een big smile. Tijd om lekker te douchen, nog wat tv te kijken en onze blog bij te gaan werken… dat was er de dagen hiervoor een beetje bij ingeschoten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s