Vrijheidsbeeld en American Museum of Natural History

Vandaag de wekker maar eens gezet, het is nog steeds lastig wakker worden. Gister stonden we pas na elven buiten, dat is laat als je zoveel wilt zien op een dag, zeker voor New Yorkse begrippen :-). Uiteindelijk staan we vandaag om 10.00 buiten, mission (redelijk) accomplished. We gaan eindelijk eens kijken bij Donna Bell’s Bake shop. Dit is een heel klein zaakje waar je naast een paar sandwiches en koffie heel veel cupcakes, biscuits en muffins kan halen. In New York is het heel normaal om take out, zoals het hier heet, je ontbijt, lunch of diner te halen. Wij hebben een muffin, cupcake, kalkoen sandwich en bacon biscuit als ontbijt meegenomen. Vooral de muffin, cupcake en de bijbehorende koffie en thee waren echt hemels. Niet voor niets komt Pauley Perrette (Abby van NCIS) hier graag.

Met dit in de hand zijn we op weg gegaan naar de grayline hop on-hop off bus. We kunnen nog tot en met maandagochtend met deze bus door de stad dus dat doen we dan ook. Er staat echter wel een enorme rij, gelukkig komen de bussen af en aan, dus zitten we binnen tien minuten alsnog bovenin een dubbeldekker met open dak. Het is de sneldienst die direct door gaat naar Battery Park, daar vandaan vertrekken de Ferry’s (pont) richting het Vrijheidsbeeld. Dat was wel een geluk. We kregen dus ook nog een paar plekken te zien die we gisteren niet gezien hadden. Pas op het eind blijkt dat het verkeer ook op zaterdag een drama is in New York. de laatste vijfhonderd meter duren iets van 10 minuten omdat het aan alle kanten vaststaat. Onderweg krijgen we voor de derde keer te horen dat de Nederlanders New York voor 24 dollar gekocht hebben. Dat is wel het nadeel van die tourguides. Onderweg krijgen we ook te horen waar Sandy allemaal heeft huisgehouden, dit is op een aantal plaatsen ook te zien aan de zandzakken en ontwortelde bomen. We eindigen na een omweg wel bij Battery Park en lopen richting de gratis Staten Island Ferry. Dit is een boot die naar Staten Island vaart, wat een van de vijf districten van de stad New York is. De boten naar het eilandje waar het Vrijheidsbeeld staat varen nog steeds niet, omdat dat eilandje nog steeds last heeft van de gevolgen van Sandy. Met onze boot komen we het dichtst bij het Vrijheidsbeeld en vanaf de boot heb je een geweldig uitzicht op dit echte landmark. Op Staten Island moeten we de boot verlaten en nemen direct in de hal de volgende boot weer terug. Naast het Vrijheidsbeeld heb je ook een geweldig uitzicht op de skyline van Manhattan het is echt ongelooflijk hoeveel wolkenkrabbers er op zo’n klein gebied zijn.

Nadat we terug zijn op Manhattan gaan we nog even foto’s maken bij het Smithsonian en de Stier op Broadway. Bij die laatste staan echte rijen om op de foto te kunnen. De bus bracht ons via Chinatown, New York University, de ziekenhuizen van New York en het Waldorf Astoria hotel in de richting van Central Park. We stappen uit en lopen langs de koetsen met paarden en fietstaxi’s het park in, dit is echt immens groot. Er zijn halve autowegen waar je kan fietsen, hardlopen en skaten. Er is een van de drie ijsbanen in New York in dit jaargetijde. Er zijn honkbalvelden en er wordt gevoetbald, gekanood of gewoon gerelaxed. Verder is er op dit moment een jazzfestival waardoor op verschillende plekken musici een concert geven onder de noemer ‘Jazz & Colors‘. Wel voelt het park erg aangelegd aan en je hebt het idee dat de Newyorker hier van zichzelf moet relaxen, zoals zoveel moet in New York. Na een anderhalf uur besluiten we door te gaan naar het American Museum of Natural History. Dit is een museum waar je bij binnenkomst begroet wordt door het skelet van een dinosaurus. In dit museum zie je hoe mens en dier vroeger geleefd hebben. Vooral de vierde verdieping met skeletten van mammoetten, schildpadden, armadillo’s en dinosaurussen die mensen in het niet stellen qua grootte zijn echt een bezoek meer dan waard. We zijn tot sluitingstijd gebleven en zijn toen teruggelopen naar ons hotel. We lopen parallel aan Central Park en genieten van wat we onderweg zien, o.a. de Trump Tower en Hotel, reclame van CNN en de Essex House toren van het JW Marriot. Onderweg natuurlijk nog wel even gestopt bij een Starbucks voor koffie en wat lekkers. In de enige stad ter wereld waar meer Starbucks te vinden zijn dan McDonald’s is dat natuurlijk wel een must. Nu zijn onze voetjes weer een beetje moe, dus even relaxen op de hotelkamer. Straks weer eropuit voor NYC bij night en een hapje eten.
Omdat we onze laptop (gedeeltelijk) weer aan de praat hebben gekregen hieronder een slideshow van foto’s van vandaag en gisteren. Je ziet de stier van Wall Street, de waterbassins op Ground Zero, de nieuwe Freedom Tower waar nog aan gebouwd wordt, eekhoorns in Central Park, Lady Liberty en eh… nog meer 🙂

Deze slideshow vereist JavaScript.

Een Reactie op “Vrijheidsbeeld en American Museum of Natural History

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s